25n
25N
25N

El Consell reforça l'atenció de les dones víctimes de violència de gènere que poden veure's en una situació de risc pel confinament

El Consell reforça l'atenció de les dones víctimes de violència de gènere que poden veure's en una situació de risc pel confinament
20/03/2020 -

El Consell ha reforçat l’atenció i seguiment de les dones víctimes de violència de gènere que poden veure’s en una situació de risc a causa del confinament per l’estat d’alarma establit pel Reial decret 463/2020, de 14 de març.

Així ho ha confirmat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, durant la roda de premsa que ha tingut lloc després de la reunió setmanal del Govern valencià.

Oltra ha assegurat que “és una de les qüestions que ens preocupa”, ja que “augmenta necessàriament el risc per a les dones víctimes de violència de gènere que han de conviure permanentment, per l’estat d’alarma, amb el seu possible agressor”.

D’aquesta manera, la xarxa de centres de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ja ha reforçat, mitjançant una instrucció aprovada el 13 de març, “el seguiment telefònic a totes les víctimes que en aquest moment estan atenent-se”, segons ha indicat la vicepresidenta.

Oltra ha assegurat que, a més, “s’atendran presencialment aquells casos urgents que puguen tindre necessitat de derivar-se de manera immediata, o bé als centres d’emergència que tenim a Castelló, València i Alacant, o bé a centres de recuperació integral que hi ha al llarg de la Comunitat Valenciana”.

Referent a això, la vicepresidenta i portaveu del Consell ha anunciat també que “es tenen preparats possibles recursos per si en aquests dies hi haguera un augment de les víctimes que hagueren d’ingressar, juntament amb els seus fills i filles, en un centre específic per a allunyar-los del maltractador en els casos, sobretot, en els quals no hi ha denúncia prèvia, però sí que pot haver-hi una situació de risc, i no hi ha ordre de protecció”.

Recursos socials i sociosanitaris

D’altra banda, entre altres assumptes, el Consell ha ratificat la resolució dictada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives mitjançant la qual es disposen mesures extraordinàries de gestió dels serveis socials i sociosanitaris per a la salvaguarda de les persones més vulnerables.

La vicepresidenta ha explicat durant la seua intervenció que, amb aquesta mesura, “es posen a la disposició de la Generalitat els mitjans i recursos socials o sociosanitaris d’altres administracions públiques i entitats privades en funció de les necessitats que sorgisquen amb motiu de l’expansió del COVID-19”.

D’aquesta manera, la Generalitat podrà disposar dels mitjans i recursos de tots els serveis socials o sociosanitaris del territori valencià independentment de la seua titularitat, així com del personal dependent d’aquests.

Oltra ha indicat que la posada a la disposició d’aquests recursos “es farà de manera gradual i segons les necessitats socials”, amb l’autorització judicial prèvia quan resulte pertinent i amb la comunicació del ministeri corresponent.

La vicepresidenta ha remarcat que “els serveis socials valencians han d’atendre una població d’alt risc en cas de contagi pel coronavirus”, per la qual cosa cal mobilitzar “tots els recursos materials i humans disponibles per a poder atendre, prevenir i, en el seu cas, combatre l’expansió de la malaltia i protegir a les persones més vulnerables”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna