caixa popular

El Consell demana per carta al Govern central que s'inicien negociacions per a transferir les Rodalies

Arxiu E.P

El Consell demana per carta al Govern central que s'inicien negociacions per a transferir les Rodalies
29/11/2018 -

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha enviat una carta al ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos, en la qual es comuniquen les resolucions aprovades en Les Corts sobre les Rodalies a la Comunitat Valenciana i es demana l’inici de les negociacions perquè la seua transferència a l’àmbit autonòmic “siga una realitat”.

Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la sessió de control en el parlament valencià, en la qual el portaveu de Compromís, Fran Ferri, li ha preguntat per les gestions que està realitzant el Consell per a reclamar eixa transferència del servei per a garantir la seua qualitat i els recursos econòmics necessaris per a gestionar-ho.

Ferri ha qualificat de “vergonyós” el servei de Rodalies que es presta a la Comunitat Valenciana, amb línies “saturades”, un 4,5 per cent de trens suprimits, el percentatge més alt d’Espanya, retards i cancel·lacions “sistemàtics” i, en definitiva, “el pitjor servei de tot el país”. “Es tarda més ara que fa 20 anys a fer el mateix trajecte, però el preu del bitllet ha pujat”, ha lamentat.

Sobre aquest tema, Puig ha admès que aquest és una qüestió que “vé des de lluny i cal donar-li resposta” perquè “és obvi que hi ha un conjunt d’inversions mal realitzades, falta de modernització, obres sense planificació com el tercer fil” i davant d’açò ell s’ha mostrat sempre partidari, i així ho ha traslladat als ministres de Foment, que la “lògica de la mobilitat” implica que el servei de Rodalies estiga residenciat en l’administració autonòmica i “cal seguir lluitant” per a aconseguir eixa competència.

Per açò, el passat dia 22 la consellera Salvador va enviar a Ábalos una carta en la qual es demana l’inici de les negociacions per a eixa transferència perquè no es poden assumir eixes competències “com si res”, necessiten un acompanyament previ pressupostari i inversions en l’estructura perquè es puga transferir el servei “en les millors condicions”.

En tot cas, el president ha assenyalat que el pròxim 5 de desembre es reunirà per primera vegada la comissió de seguiment del Pla de Rodalies i s’abordarà la situació actual del servici, els problemes que generen les obres del Corredor Mediterrani, la planificació prevista de les actuacions a executar i també el calendari per a eixa transferència.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − onze =