25n
25N
25N

El Consell pagarà més de 56.000 factures per import de 742 milions al juliol amb el FLA

El Consell pagarà més de 56.000 factures per import de 742 milions al juliol amb el FLA
17/07/2019 -

El Consell abonarà un total de 56.787 factures per import de 742,3 milions d’euros al llarg d’aquest mes de juliol, gràcies a l’arribada del FLA extraordinari, procedent del Fons de Liquiditat Autonòmic integrat en el Fons de Finançament de les comunitats autònomes, segons ha informat el Consell en un comunicat.

De la xifra total a abonar, més del 85% de les factures correspon a despeses de la Conselleria de Sanitat i el Consorci Hospital General Universitari de València, que suposa pràcticament el 67% de la xifra total a abonar. Així mateix, en sanitat està inclòs el pagament de la facturació de juny de les farmàcies. La segona conselleria en pagaments és Educació i Cultura. Així, aquests dos departaments suposen quasi el 93% de les factures i el 80% dels pagaments.

Sobre aquest tema, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha explicat que s’ha prioritzat el pagament d’aquelles factures relacionades amb la prestació de serveis públics fonamentals amb l’objectiu de “garantir la prestació d’un servei de qualitat a tots els valencians i valencianes”, ha assenyalat

En aquest sentit, en aquests pagaments del FLA s’han inclòs les factures dels concerts educatius (3.535 factures, 51,4 milions), sanitaris (7 factures, 3,3 milions), de farmàcia (3 factures, 109 milions) i de serveis socials (263 factures, 9,4 milions).

Soler ha expressat la seua “satisfacció” perquè els proveïdors de la Generalitat “poden cobrar pels serveis prestats dins del termini i en la forma escaient”, ja que de la viabilitat d’aquestes empreses “depenen moltes famílies valencianes” i per això ha ressaltat que aquesta injecció de liquiditat “contribuirà a dinamitzar l’economia valenciana i tindrà al seu torn un efecte positiu sobre el mercat de treball”.

No obstant això, ha tornat a reivindicar un nou sistema de finançament autonòmic “just, que no ens obligue a dependre del FLA”. “Mentre no es canvie el finançament autonòmic, el FLA és necessari per a cobrir serveis públics fonamentals i pagar als proveïdors de la Generalitat”, ha lamentat.

Així mateix, Soler ha mostrat la seua satisfacció perquè “almenys enguany el FLA extraordinari ha arribat al juliol i no al setembre, com ocorria amb l’anterior Govern central”.

EDUCACIÓ I CULTURA, LA SEGONA EN VOLUM

Atesa la distribució dels pagaments segons la resta de conselleries, Educació i Cultura concentra un total de 4.254 factures per import de 98 milions d’euros, la segona xifra més alta després de Sanitat. En ells, s’inclou la subvenció de 50 milions a les universitats valencianes.

La resta de departaments presenta xifres més reduïdes: Conselleria d’Habitatge 726 factures, 36,3 milions; Conselleria de Justícia 713 factures, 12,3 milions; Conselleria d’Igualtat 744 factures, 19,4 milions; Conselleria d’Agricultura 635 factures, 15,3 milions; Presidència 414 factures, 3,1 milions; Conselleria d’Hisenda 386 factures, 25,5 milions.

A continuació se situa la Conselleria d’Economia Sostenible 199 factures, 1,2 milions; Agència Tributària Valenciana 166 factures, 5,3 milions, Conselleria de Participació 115 factures, 1,1 milions, i la Agència Valenciana de Seguretat amb 42 factures, 27 milions.

La Tresoreria de la Generalitat ja ha carregat aquestes factures a la plataforma del Ministeri i, a partir d’aquest moment, l’ICO és l’encarregat de realitzar els pagaments. Els proveïdors poden comprovar les dades de les seues factures, tant en la plataforma del Ministeri d’Hisenda com en l’aplicació habilitada per la Generalitat a consultar ací, segons les mateixes fonts.

Així, introduint el NIF del proveïdor i l’import brut o líquid d’una de les factures pendents, es té accés a la resta de dades com l’estat en què es troba aqueixa factura, referència de la mateixa o entitat amb la qual el contractista té el dret de cobrament, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020