25n
25N
25N

El Consell nega "conflicte d'interessos" en la quitació de deute al mitjà del qual Puig és accionista

Oltra assenyala que l’aprovació del decret pel President i la resta de Consell és sobre “una norma general”, no sobre la quitació o no al diari

GVA

El Consell nega "conflicte d'interessos" en la quitació de deute al mitjà del qual Puig és accionista
12/07/2019 -

No hi ha conflicte d’interessos. És el que assegura la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, sobre la quitació de deute per part de l’Institut Valencià de Finances (IVF) al diari Mediterrani del qual el President, Ximo Puig, és accionista. La notícia, revelada per eldiario/cv la passada jornada, ha centrat la ronda de preguntes amb els periodistes després de presentar les deliberacions del Consell.

Segons es va publicar, l’única ‘quitació’ de deute que ha realitzat l’IVF des de l’aprovació d’un decret que li ho permetia, ha sigut al mitjà del qual Puig és accionista, Mediterrani. Es tracta d’un dels principals mitjans de Castelló que va adquirir Editorial Premsa ibèrica de Grup Z, i al qual se li va perdonar el 70% del deute.

Oltra ha assegurat que, després de les informacions esdevingudes, el President ha informat la resta del Consell del tema: “Ha oferit totes les explicacions al Consell, i s’ha prestat als mitjans, Corts i a l’oposició”. La vicepresidenta ha assenyalat que “no hi ha conflicte d’interessos” doncs, encara que Puig votara a favor del decret que ha beneficiat a aquest mitjà, el que es va aprovar va ser una “norma de caràcter general amb disposicions d’organització” de l’IVF; “El Consell no ha aprovat cap quitació”.

En la línia habitual, Oltra ha mantingut el caràcter institucional i ha evitat “afegir o matisar les paraules del President”. No obstant això, sí ha assenyalat la voluntat de Puig per a oferir totes les explicacions possibles. Unes explicacions i un debat que es donen, assegura, gràcies a la “transparència” del Botànic: “Ací està tot a la vista. Totes les declaracions es fan públiques, rendes, dividends… Això no passava en el passat, ocorre des de fa quatre anys. Hi ha un debat perquè està tot a la vista, i és important”.

Qualsevol decisió

La secretària general del PP de la Comunitat, Eva Ortiz, ha assenyalat la “importància” que el President d’explicacions sobre la quitació: “No pot romandre callat ni un minut més”, ha assenyalat en un comunicat aquest matí. Puig, com ha assenyalat Oltra, ja “ha manifestat la seua intenció de donar explicacions a l’oposició en seu parlamentària”; la compareixença està sol·licitada, depén del mateix reglament i gestió de les Corts la data per a realitzar-la.

Poc després del migdia, també Puig tornava a pronunciar-se sobre el tema. Assegura que és una situació en la qual hi ha “un interés mediàtic i polític” a desgastar-lo però que, com ha mantingut Oltra, si tot això es coneix és per l’alta “transparència”.

El President ha assenyalat que aquestes accions, que va obtenir fa molts anys, procedeixen d’una compra conjunta entre diversos periodistes després de ser acomiadats d’aqueix mateix mitjà “en una persecució política”. Assegura que no veu “problema” que porte a haver de vendre aquestes accions però que, per l’interés general, està disposat a “qualsevol decisió“.

Oltra ha assegurat als mitjans que “afortunadament” durant la passada legislatura es van articular una sèrie de lleis i òrgans independents encarregats, precisament, de dir “què és conflicte d’interessos i què no”: “L’Oficina de conflictes és la que ha de determinar aquestes qüestions“.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020