caixa popular

Jornades de portes obertes 'Consell obert, construint salut'

Jornades de portes obertes 'Consell obert, construint salut'
20/06/2017 -

El Consell de Salut República Argentina ha organitzat aquestes jornades amb la finalitat de conscienciar la ciutadania que la salut és cosa de tots i totes, no solament dels qui componen el cos sanitari. Així ho ha certificat la regidora de Sanitat, Maite Girau, que ha inaugurat aquesta jornada. Girau ha encoratjat a “afrontar entre tots els reptes sanitaris i a establir una participació ciutadana per a aconseguir-los”.

El Consell de Salut República Argentina es compon de professionals, pacients, usuaris i representants de les institucions que volen contribuir al foment de la salut dels barris. “Fer salut entre tots, construir salut des del barri, són dos bons lemes per a impulsar plataformes com el Consell de Salut República Argentina que en aquestes jornades de portes obertes es dóna a conéixer a la ciutat i al barri, i en el qual conflueixen professionals, pacients, usuaris i representants de les institucions disposats a acostar el muscle perquè la salut veritablement siga cosa de tots”, ha manifestat la regidora.

Girau ha explicat que “hem entrat en un temps en el qual els mecanismes d’apoderament ciutadà, de protagonisme, responsabilitat, opinió, i intervenció de les entitats sorgides en el si de la societat civil no és vista amb recel sinó com alguna cosa necessària que pot contribuir a la millora i avanç de la nostra societat”.

Després de les paraules de la regidora animant a tots i totes a superar els desafiaments de la salut, han intervingut la presidenta del Consell de Salut, Remei Raga; el president de l’Hospital Clínic-Malva-rosa, Álvaro Bonet, i la presidenta de l’Associació Amistat, Sol Romeu.

Hui de matí s’han impartit les xarrades Necessitats nutricionals en l’envelliment, per Mª Carmen García, coordinadora d’Infermeria del C. S. República Argentina; i L’exercici físic, per Rosa Graullera, infermera en el mateix centre sanitari.

LA IMPORTÀNCIA DE L’EXERCICI

Per a ressaltar la importància de l’exercici físic, a partir de les 19.00 hores amb el títol Dansa, la psicòloga i col·laboradora de l’AECC, Azucena González imparteix La vida en moviment i a continuació La participació imprescindible per a la salut, del secretari del Consell de Maiors i membre d’AVUSAN, Julián Marcelo. I després l'”Escola Valenciana de Nordic Walking” duu a terme una demostració de marxa nòrdica.

Demà, dimecres 21, a partir de les 10.00 del matí, té lloc el passeig per a descobrir el rastre de l’antic camí d’Algirós, de la mà de l’arquitecte Xavier Canales com a guia. I ja a la vesprada, a les 18.00 hores, la professora de Promoció la Salut i Participació Comunitària, Josefina Hernández parlarà sobre Promoció de la salut. Arteterapia és l’aportació d’Azucena González, psicòloga i col·laboradora de l’AECC i després, a les 19.00, tindrà lloc el Taller d’Aeromodelisme en Brick impartit per Línea de Pliegue i per a finalitzar el dia actuarà la Rondalla de CMAPM L´Amistat, dirigida per Vicent Navarro Rosalén.

El tercer dia, 22 de juny, es repeteix al matí el passeig per a descobrir el rastre de l’antic camí d’Algirós, amb Xavier Canales al capdavant. A la vesprada, la coordinadora general de l’AECC, Pilar Moreno Bas, donarà la xarrada titulada El pacient oncològic. I a les 19.30 té lloc la participació ciutadana en Danses del món, amb Yolanda Sánchez. La clausura és a càrrec de la directora general de Salut Pública, Ana María García.

Finalment, cal esmentar que totes les vesprades hi ha punts d’informació de les activitats relacionades amb la salut, desenvolupades per l’associació i les institucions i que es pot visitar en el centre de salut un mural sobre alimentació i vida saludable i un altre de fotografies històriques del barri.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 9 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats