25n
25N
25N

El Consell inicia les actuacions per a pal·liar els danys produïts per l'incendi forestal de Beneixama

Els municipis disposaran de 45 dies per a presentar les estimacions de danys, comptats des de l’endemà a la publicació en el DOGV

El Consell inicia les actuacions per a pal·liar els danys produïts per l'incendi forestal de Beneixama
26/07/2019 -

El Consell ha acordat iniciar les actuacions per a pal·liar els danys produïts per l’incendi forestal originat en el municipi de Beneixama.

D’aquesta manera, els municipis afectats per l’incendi del 15 de juliol disposaran de 45 dies, a comptar des de l’endemà a la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), per a presentar les seues estimacions de danys.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que, “com en anteriors ocasions, una vegada presentades les sol·licituds per part dels ajuntaments, els serveis tècnics de la Generalitat les avaluaran i s’elevaran a la comissió interdepartamental per a la seua posterior aprovació pel Consell”.

En el transcurs de la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, Oltra ha reiterat l’agraïment del Consell per “l’esforç i la dedicació dels professionals d’emergència que van treballar de manera molt intensa aqueixos dies en un sinistre que va arrasar prop de 900 hectàrees i on van ser evacuades 90 persones”.

Així mateix, la vicepresidenta ha aprofitat l’ocasió per a recordar que la Comunitat Valenciana es troba en risc alt i extrem d’incendis forestals pel que “cal aplicar el sentit comú” i no realitzar activitats que “puguen ser origen d’un possible incendi forestal”.

Reparació de camins agrícoles

D’altra banda, el Consell també ha donat compte de les obres d’emergència que s’estan duent a terme en camins agrícoles per a pal·liar els danys ocasionats per les pluges torrencials ocorregudes el novembre de 2018 en 33 municipis de la Comunitat Valenciana, 30 de la província de València i 3 de Castelló.

La vicepresidenta ha explicat que les pluges dels dies 14 al 19 de novembre del passat any “van provocar danys en infraestructures agràries de camins de serveis agrícoles d’aquests 33 municipis”.

Per aquest motiu, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica va encarregar a l’empresa Tragsa l’execució urgent de les obres d’emergència per un import global pròxim a 4,1 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 8 =