25n
25N
25N

El Consell impulsa la implementació del Pativel i el Patricova

El Consell impulsa la implementació del Pativel i el Patricova
28/01/2020 -

El Consell impulsarà la implementació del Pativel i el Patricova, així com el coneixement d’aquests plans de protecció de la zona litoral i zones inundables entre tots els agents implicats, com un dels objectius de la Generalitat per al semestre vinent i que s’acordarà en el Seminari de Xàbia-Dénia.

Així ho ha acordat el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de la reunió que han mantingut per a analitzar els riscos i possibles solucions en la protecció i conservació dels espais del litoral i la inundabilitat de determinades zones de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, es durà a terme una anàlisi de les infraestructures que tradicionalment s’han desenvolupat en aquestes zones més sensibles a l’efecte del canvi climàtic. L’objectiu és apostar per “infraestructures verdes”, més adaptables a l’actual situació d’emergència climàtica.

En referència al Pativel, s’ha recordat que segueixen pendents 76 recursos que afecten el pla, molts d’ells iniciats pels mateixos ajuntaments. Durant la reunió, s’ha assenyalat la importància de realitzar una “reflexió global per part de totes les administracions afectades” sobre aquesta qüestió després dels últims episodis climàtics.

També s’ha decidit donar “un impuls definitiu” a la posada en marxa de l’Agència de Protecció del Territori, com a part de les mesures destinades a reforçar la protecció de la costa i altres zones susceptibles de protecció.

Per part seua, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica pilotarà la participació de la Comunitat Valenciana en el Pla d’Impuls al Medi Ambient per a l’Adaptació al Canvi Climàtic (PIMA) Adapta Costes, impulsat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i que disposarà de finançament estatal per a la planificació i desenvolupament.

Així mateix, en referència a l’efecte del temporal Gloria en els diversos sectors productius, s’ha conclòs que l’agricultura ha sigut la més afectada, especialment l’aqüicultura.

Quant als danys causats pel temporal en habitatges i infraestructures, el Consell establirà mesures de suport a les persones els béns immobles de les quals s’hagen vist afectats per Gloria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − quatre =

bombers
bombers
Valencia activa