caixa popular

El Consell revertirà l'Hospital de la Marina a marxes forçades

Ximo Puig anuncia que “abans d’estiu” el Consell iniciarà un procés de negociació per a acabar amb el contracte de concessió a de forma anticipada

El Consell revertirà l'Hospital de la Marina a marxes forçades
05/04/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat hui que el Consell acabarà amb el contracte de concessió de l’Hospital de Dénia i el Departament de Salut de la Marina “de forma anticipada”. Així doncs, la Conselleria de Sanitat dirigida per Carmen Montón obrirà un procés de negociació “en les pròximes setmanes i abans d’estiu”, a tan sols un any de finalitzar la legislatura.

Antonio Estañ

Antonio Estañ, síndic de Podem | P. PLAZA

Puig ho ha assegurat durant la sessió de control en les Corts Valencianes i després d’una pregunta del síndic de Podem, Antonio Estañ, sobre noves mesures per a acabar amb les concessions sanitàries a la Comunitat Valenciana.

L’àrea de salut de la Marina, encapçalat per l’Hospital de Dénia, és gestionat per l’empresa Marina Salud S. A., participada majoritàriament per DKV (65%) i per Ribera Salud (35%). El contracte de concessió va entrar en vigor en 2009 i segons el contracte es mantindria vigent fins a 2024. No obstant això, encara que la intenció ja anunciada era d’acabar amb el contracte en eixe moment, segons les paraules del president de la Generalitat el Consell intentarà que es rescindisca abans de la data prevista. El departament de la Marina atén a una població de prop de 160.000 persones i controla 45 centres de salut a més de l’hospital de Dénia.

Carmen Monton

Carmen Montón, consellera de Sanitat en les Corts | P. PLAZA

Així, el president ha defensat “una sanitat que tinga una gestió controlada sempre pels poders públics i que dispose dels recursos necessaris, gestionats d’una manera eficient i transparent” i, en suma, “una sanitat on l’únic criteri possible siga la qualitat de l’atenció”.

Aquest anunci arriba la setmana posterior al fet que la Conselleria de Sanitat Universal recuperara la gestió directa del departament de salut de la Ribera al no renovar la concessió que Ribera Salut posseïa des de l’any 2003. Aquest procés, segons Puig, és una “demostració d’un compromís conjunt” i s’ha dut a terme “de manera planificada, ordenada i amb plena transparència“. A continuació, ha assegurat que el Consell anirà “rescatant les concessions sanitàries a mesura que vagen vencent”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris