caixa popular

El Consell insta al Govern a reduir la "taxa rosa"

La “taxa rosa” fa referència a la diferència de preu existent en productes i serveis, segons si estan orientats a homes o a dones

El Consell insta al Govern a reduir la "taxa rosa"
04/05/2018 -

El Ple del Consell ha acordat instar al Govern d’Espanya a avaluar la incidència de la “taxa rosa” i a reduir l’IVA dels productes d’higiene femenina.

La “taxa rosa” no es tracta de cap impost específic, sinó que fa referència a la diferència de preu existent en productes i serveis, segons si aquests estan orientats a homes o a dones.

El Consell considera que es tracta d’una pràctica amb difícil justificació i que es podria tractar d’un exemple més de discriminació de gènere, com la bretxa salarial o l’existència de menys dones en llocs de treball d’alta adreça o de responsabilitat.

Per aquest motiu, considera positiu i necessari la realització d’un estudi per a avaluar l’impacte econòmic i social en el conjunt de la societat espanyola, ja que, encara que es coneix l’existència d’aquesta pràctica abusiva, es desconeix el seu abast, les conseqüències o la repercussió que aqueixa taxa té sobre les dones i la seua economia domèstica.

A més, amb la finalitat de corregir aquesta càrrega, el Consell també proposa modificar la Llei de l’IVA, que és Estatal, ja que les dones han de suportar la càrrega del 21% de l’Impost del Valor Afegit (IVA) per als productes d’higiene femenina per a la menstruació.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC