El Consell finançarà 41 projectes d'innovació i investigació per a lluitar contra la Covid-19

Entre els projectes es troben mascaretes amb filtres intercanviables o PCR més precises

Guardar

webinar
webinar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, han participat en la presentació dels 41 projectes d'innovació i investigació d'emergència amb motiu de la pandèmia de Covid-19. Uns projectes pioners, que seran finançats pel Consell, i entre els quals es troben mascaretes reutilitzables, túnels de ruixat per a la desinfecció massiva o robots desinfectants, entre altres.

Aquesta crida a la innovació i a la investigació per a lluitar contra la Covid-19 ha tingut un gran acolliment. De fet, com ha assenyalat Ximo Puig, "s'han presentat més de 250 projectes dels quals 41 han sigut seleccionats". "Tenim un sistema molt potent. Volem trobar mesures que ens donen seguretat, una vacuna o un tractament". D'aquesta manera, ha continuat, "hem realitzat una mobilització de recursos d'investigació que mai de la vida s'ha produït".

Per part seua, el ministre Pedro Duque ha ressaltat que s'han invertit 24 milions d'euros en la lluita contra la pandèmia perquè "solament a través de la ciència i la innovació trobarem vertaderes solucions a aquesta crisi". Així mateix, ha volgut destacar la labor de la Comunitat Valenciana en aquest camp amb "projectes que són pioners, com el projecte d'aigües residuals que ens donarà dades molt importants".

Els 41 projectes presentats han estat dividits en set apartats: tipus de protecció i mascaretes, tests i PCR, respiradors, higiene, solucions mèdiques i farmacològiques, intel·ligència artificial i logística. Així, en el primer bloc s'han seleccionat projectes com la creació de mascaretes reutilitzables i amb filtres intercanviables, mascaretes FPP3 amb material desinfectant o bates EPI amb teixits més resistents als fluids i propietats viricides.

Uns altres dels projectes que han sigut seleccionats estan relacionats amb la creació de PCR més barates i d'alt rendiment; el mesurament de la proteïna GPP en pacients Covid per a anticipar la possibilitat que apareguen dificultats respiratòries; o el desenvolupament d'un projecte per a detectar si el virus està present en diferents tipus d'aigua.

Entitats participants

Les entitats beneficiàries de la crida són les cinc universitats públiques valencianes (UV, UPV, UA, UMH i UJI), i els instituts tecnològics Aiddime, Aiju, Aitex, IATA-CSIC, així com la Fundació Universitat Miguel Hernández, la Fundació Investigació Hospital General Universitari de València o la Fundació per a la Investigació de l'Hospital universitari La Fe de la Comunitat Valenciana.

Altres investigadors pertanyen a Fisabio, el Grup d'Investigació Biomèdica en Imatge de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe i l'Institut de Biomecànica de València.

També han sigut aprovats els projectes de les empreses Mila-Rosa, Darimo Carbon, Graphenglass., Kerioniks., IGLs, BestAir Technologies, Aquactiva Solutions, Alumini Tecnològic, Disseny i Construcció de Maquinària Automatitzada, Hidraqua, Quibim i Foment de Societat Agrícola Castellonenca.

Arxivat a:

Destacats