25n
25N
25N

El Consell destina 43,7 milions d'euros per a "compensar" l'"esforç" del personal sanitari de centres públics

El Consell destina 43,7 milions d'euros per a "compensar" l'"esforç" del personal sanitari de centres públics
16/11/2020 -

El Consell ha aprovat aquest dilluns el decret pel qual s’estableix una compensació econòmica per l'”esforç” realitzat per part del personal del Sistema Valencià de Salut i del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials durant l’estat d’alarma declarat entre el 14 de març i el 21 de juny de 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Així ho ha indicat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al Ple extraordinari, en la qual ha assenyalat que al voltant de 1.500 professionals dels centres públics del sector de persones majors i de diversitat funcional i salut mental, dependents de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i més del 60% del personal del sistema valencià de salut es beneficiaran d’aquesta paga per a “compensar econòmicament l’esforç realitzat durant aquests mesos”.

El decret aprovat pel Consell estableix una compensació econòmica per un import total de 43.700.100 euros per al reconeixement del personal públic sanitari, no sanitari i sociosanitari que de manera directa, efectiva i presencial ha realitzat labors de gestió i cura de les persones afectades per la pandèmia durant els mesos de l’estat d’alarma.

La quantia que percebrà cada persona beneficiària serà proporcional al temps efectiu de treball durant aqueix temps i en funció de cada categoria professional i/o d’exposició al risc. També es computarà el temps transcorregut en situació d’incapacitat temporal a causa de la Covid-19, bé per resultat positiu o en aïllament per contacte.

Sobre la negociació amb els sindicats de la quantia econòmica que percebrà el personal sanitari i de serveis socials, Oltra ha assenyalat que l’acord del Consell “ha passat per la taula sectorial” i ha avançat que “es continuarà negociant” en altres trobades que es mantindran amb les organitzacions sindicals aquest pròxim dimecres i dijous.

Preguntada sobre per què aquesta compensació no beneficia al personal de centres concertats, la vicepresidenta del Consell ha apuntat que el decret “només pot cobrir a empleats públics, funcionaris o estatutaris”. “El sector públic va per una altra via, que és molt complexa”, ha assegurat.

No obstant això, ha afirmat que les empreses privades que gestionen centres sanitaris i de serveis socials “han de ser les que gratifiquen a les seues persones”. “Cada cosa té el seu lloc, podríem entrar en un trencament de la lliure competència”, ha agregat.

Finalment, sobre la situació en els centres de majors, Oltra ha apuntat que la Conselleria d’Igualtat “treballa en un garbellat general per a tota la plantilla del personal de residències” i ha insistit en la necessitat d'”homogeneïtzar” les proves de detecció que, actualment, les realitza cada departament de salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 4 =