25n
25N
25N

El Consell destina 17,8 milions d'euros per a ajuda a habitatge, adquisició de mascaretes i impuls de solucions innovadores davant la COVID-19

El Consell destina 17,8 milions d'euros per a ajuda a habitatge, adquisició de mascaretes i impuls de solucions innovadores davant la COVID-19
15/05/2020 -

El Consell ha aprovat mesures, per un import global de 17,8 milions d’euros, destinades a ajudes en matèria d’habitatge per a col·lectius vulnerables; l’adquisició de mascaretes quirúrgiques; la contractació d’eines informàtiques per a facilitar el teletreball en la Generalitat i per al foment de solucions científiques innovadores per a fer front a la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha detallat les mesures acordades pel Consell per a fer front a la crisi sociosanitària provocada per la pandèmia COVID-19.

D’aquesta manera, entre altres iniciatives, el Consell ha aprovat un decret pel qual s’estableix la concessió d’ajudes urgents en matèria d’habitatge, per import de cinc milions d’euros, destinades a col·lectius vulnerables.

La vicepresidenta ha assenyalat que les ajudes aniran dirigides a “víctimes de violència de gènere; persones que hagen patit desnonament de l’habitatge habitual; persones sense llar i unes altres especialment vulnerables”.

Oltra ha explicat que la quantia de l’ajuda “s’establirà en cada cas ateses les circumstàncies personals de la persona beneficiària, previ informe favorable dels serveis socials de l’entitat local”.

La quantia de l’ajuda podrà ser, d’una banda, de fins a 600 euros al mes i fins al 100% de la renda o preu d’ocupació de l’immoble. En casos degudament justificats, podrà aconseguir fins a 900 euros mensuals. D’altra banda, podrà aconseguir els 200 euros al mes per a atendre les despeses de manteniment, comunitat i subministraments bàsics, amb el límit del 100% d’aquests.

15 milions de mascaretes

D’altra banda, el Consell ha donat el vistiplau a la contractació d’emergència, per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, de 15 milions de mascaretes quirúrgiques per un import de 8,2 milions d’euros.

Aquesta mesura té com a objectiu dotar als centres sanitaris “d’una reserva estratègica i potenciar la capacitat de resposta davant l’aparició de nous repunts de contagis”, ha indicat la vicepresidenta.

Innovació enfront de la COVID-19

El Consell també ha aprovat un nou decret de bases per a la concessió directa d’ajudes urgents, per un import de 2,4 milions d’euros, per a finançar solucions científiques innovadores directament relacionades amb la COVID-19.

Aquestes ajudes se sumen al mig milió d’euros que el Consell va aprovar fa unes setmanes, de manera que el muntant total per a propostes innovadores és pròxim als 3 milions d’euros.

Oltra ha recordat que es tracta d’ajudes a “empreses i organismes d’investigació, com a instituts tecnològics, universitats, hospitals o fundacions, del nostre territori que han presentat projectes innovadors que encara no estan disponibles en el mercat”, com a respiradors, millora en els equips de protecció, traçabilitat del virus a través d’aigües residuals, solucions tèxtils innovadores, etc.

Teletreball en l’Administració

Entre altres assumptes, el Consell també ha sigut informat de la tramitació d’urgència de la contractació, per 2,1 milions d’euros, del subministrament de llicències programari i serveis associats, amb la finalitat de garantir el teletreball en la Generalitat i dotar al personal empleat públic d’eines informàtiques col·laboratives que li permeten desenvolupar-lo adequadament.

Aquesta mesura s’emmarca en el pla Funcion@gva, posat en marxa per la Direcció General de Tecnologies de la Informació, dependent de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, en col·laboració amb la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i que contempla aspectes precisos que contribuïsquen a mantenir el funcionament de la Generalitat.

Desescalada en serveis socials

Així mateix, el Consell també ha ratificat la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives sobre les directrius per a organitzar els serveis socials d’atenció primària amb motiu de les fases de desconfinamiento.

La vicepresidenta ha precisat que els serveis socials, “com a serveis essencials, han anat parant atenció a les persones més vulnerables des que es va decretar l’estat d’alarma, tant presencialment com telemàticament”.

La resolució estableix, per tant, les directrius que s’han de seguir per a la incorporació del personal que no ha estat fent atenció presencial, que es realitzarà de manera progressiva, “de manera que les plantilles puguen estar completes l’últim dia hàbil de la fase 1 de desescalada”, ha indicat Oltra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

Informacion coronavirus