25n
25N
25N

El Consell aprova el pagament de les ajudes urgents a danys agraris per la DANA

El Consell aprova el pagament de les ajudes urgents a danys agraris per la DANA
28/02/2020 -

El Ple del Consell ha aprovat un decret amb les bases reguladores i del procediment de concessió i pagament de les ajudes urgents per a pal·liar els danys produïts en les explotacions agràries, ocasionats pel temporal ocorregut a la Comunitat Valenciana entre els dies 11 i 14 de setembre de 2019.

L’import global màxim de les ajudes a concedir, amb possibilitat d’ampliar-se, ascendeix a 20 milions d’euros, provinents dels fons propis de la Generalitat.

Amb l’aprovació del decret es materialitza el compromís de la Generalitat de posar en marxa una partida pressupostària de caràcter extraordinari, orientada als agricultors i ramaders.

Al mateix temps, cal recordar que estan executant-se les obres de reparació de les infraestructures de regadiu, que compten amb un pressupost de 10 milions d’euros.

Segons el decret aprovat, per a les explotacions agràries amb parcel·les afectades que no presenten pòlisses emparades en el Pla d’Assegurances Agràries Combinades (Pla 2019), es podrà concedir una ajuda de fins al 35% dels danys valorats, segons recull l’article 5 i altres disposicions del decret.

Igualment, per a les explotacions agràries amb parcel·les afectades que presenten pòlissa d’assegurança agrari i amb danys en tancat de recintes o parcel·les i/o danys en basses per a emmagatzematge d’aigua es podrà concedir una ajuda de fins al 35% dels danys valorats. L’import màxim d’ajuda serà de fins a 8.000 euros per sol·licitud.

Reparació de danys a Almoradí

En la mateixa sessió, i en relació al mateix episodi atmosfèric, el Consell ha validat la declaració d’emergència dels treballs de reposició de canonades de sanejament i proveïment d’aigua potable en la localitat d’Almoradí.

La força de l’aigua va produir arrossegaments de terres, va col·lapsar la xarxa de sanejament i va provocar seriosos danys en els col·lectors de l’Avinguda Manuel de Torres. Els treballs estan pressupostats en 147.137 euros.

En el municipi d’Almoradí, va ser el trencament del bri del riu Segura, juntament amb les intenses precipitacions que van caure sobre el municipi, la qual cosa va provocar una inundació extraordinària en gran part del municipi.

Cal recordar que els dies 11, 12, 13 i 14 de setembre de 2019, la Comunitat Valenciana es va veure afectada per un temporal de pluges d’una extraordinària intensitat, extensió i abast, associats al fenomen meteorològic denominat Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA), que va ocasionar greus inundacions en tot el sud de la província d’Alacant, especialment a les comarques de la Vega Baixa i Baix Vinalopó, amb danys en béns de titularitat privada i pública.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =