25n
25N
25N

El Consell aprova les bases reguladores per a la concessió de 5'4 milions d'euros en ajudes per programes de persones amb diversitat funcional

El Consell aprova les bases reguladores per a la concessió de 5'4 milions d'euros en ajudes per programes de persones amb diversitat funcional
17/07/2020 -

El Ple del Consell ha aprovat les bases reguladores per a la concessió directa de subvencions a entitats del tercer sector d’acció social per al desenvolupament de programes destinats a millorar l’atenció, protecció i qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i persones amb trastorn mental greu de la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions, de caràcter excepcional, s’emmarquen en la resposta institucional del Consell davant la pandèmia de la COVID-19, donades les necessitats d’atenció que requereixen les persones amb diversitat funcional i les persones amb trastorn mental greu. L’import total d’aquestes ajudes ascendeix a 5.467.390 euros.

D’acord amb la Llei 1/2015 de la Generalitat, d’hisenda pública del sector públic instrumental i de subvencions, es podran concedir subvencions de manera directa i no per convocatòria pública quan el caràcter extraordinari de la situació, determinat per raons d’interés públic i social, fonamenten la concessió directa d’aquestes.

En aquest cas, l’objectiu d’aquestes ajudes és assegurar, en les actuals circumstàncies de crisi social, econòmica i sanitària, la continuïtat de l’atenció a les persones amb diversitat funcional, mantenir les xarxes de suport així com la seua salut física i mental, tant en el seu entorn familiar com en el seu entorn natural i geogràfic.

Subvencions en 2020

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha adoptat una sèrie de mesures excepcionals respecte a les subvencions concedides en el 2020 per a permetre a les entitats del tercer sector d’acció social continuar amb la seua activitat i amb l’atenció a les persones usuàries i beneficiàries dels seus recursos i serveis, molts d’ells en situacions de major vulnerabilitat enfront de la crisi social i econòmica ocasionada pel coronavirus.

Una d’aquestes mesures ha sigut flexibilitzar els terminis per a realització de les despeses i actuacions associades als projectes subvencionats en aquells programes socials i actuacions que puguen crear-se per a pal·liar les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia de la COVID-19, fins al 31 de març de 2021.

Així mateix, s’ha aprovat també anticipar l’import total de les subvencions concedides per a l’exercici 2020 per concurrència competitiva o per concessió directa a entitats sense ànim de lucre, sense aplicar la limitació percentual que estableix la Llei 1/2015, ni les excepcions establides en la Llei 10/2019, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =