25n
25N
25N

El Consell aprova ajudes per a finançar els costos salarials de 2019 dels centres especials d'ocupació

El Consell aprova ajudes per a finançar els costos salarials de 2019 dels centres especials d'ocupació
14/07/2020 -

El Ple del Consell ha aprovat un decret per a finançar els costos salarials dels centres especials d’ocupació (CEO) dels mesos de novembre i desembre de 2019 (inclosa la part proporcional de la paga extra), que es van quedar sense subvenció per esgotament de crèdit.

En l’exercici 2019, Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació, va tramitar diversos programes d’ajudes de foment de l’ocupació per a la integració sociolaboral de persones amb diversitat funcional, entre els quals destaquen les ajudes a projectes d’inserció laboral en CEO.

A pesar de les tres ampliacions de crèdit que es van produir, el pressupost va ser insuficient per a atendre totes les ajudes sol·licitades per a finançar el 50 % del salari mínim interprofessional corresponent al segon semestre de l’exercici 2019.

Davant de la voluntat de l’Administració autonòmica de donar suport a tots els centres especials d’ocupació per a fomentar la inserció laboral de les treballadores i treballadors amb diversitat funcional, Labora va consensuar amb els agents socials i entitats representatives del tercer sector en la Mesa Tècnica d’Ocupació aquesta mesura per a pal·liar, en part, la situació.

La Generalitat, a través de Labora, dona suport a aquestes entitats per mitjà d’ajudes econòmiques i ha reforçat el seu suport mitjançant l’increment de les ajudes, que han passat de 18 milions d’euros en l’exercici 2014 a 37 milions en 2019, la qual cosa ha suposat un increment del 102,41 %.

Per aquest exercici 2020 s’han publicat unes dotacions inicials per un import de 25,6 milions d’euros, que s’han ampliat a 32,4 milions. Aquesta quantitat es podria incrementar en funció de noves distribucions de crèdit en la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

Cal destacar que els destinataris finals de les ajudes són les treballadores i treballadors amb diversitat funcional o discapacitat, col·lectiu vulnerable digne de la màxima protecció.

Els centres especials d’ocupació són entitats que compten amb una plantilla amb un mínim del 70 % de treballadors amb diversitat funcional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 11 =