25n
25N
25N

El Consell aprova la concessió d'ajudes urgents a persones treballadores autònomes afectades per la crisi

El Consell aprova la concessió d'ajudes urgents a persones treballadores autònomes afectades per la crisi
03/04/2020 -

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió directa d’ajudes urgents a persones treballadores en règim d’autònoms que desenvolupen la seua activitat a la Comunitat Valenciana i s’han vist afectades per la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

L’impacte que està tenint aquesta situació d’excepcionalitat obliga al fet que les administracions públiques, en l’àmbit de les seues competències, adopten amb la màxima celeritat aquelles mesures tendents a pal·liar els efectes que està patint la nostra societat.

La ràpida paràlisi de l’activitat que està afectant amplis sectors de la nostra economia fa necessària l’adopció de mesures que atenuen els efectes de la brusca disminució d’ingressos d’aquells subjectes econòmics més vulnerables.

Un dels col·lectius que més pot patir aquesta crisi i que constitueixen la major part del teixit empresarial valencià, són els treballadors i treballadores autònomes que s’han vist obligades a suspendre la seua activitat.

Ajudes de 1.500 euros

D’aquesta manera, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’aquest decret, oferirà subvencions directes a les persones treballadores en règim d’autònom que desenvolupen la seua activitat professional a la Comunitat Valenciana en algun dels sectors afectats per la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Les ajudes seran tramitades per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i ascendiran a 1.500 euros en el cas de negocis que hagen hagut de tancar i de 750 euros per als quals no havent sigut obligats a tancar, hagen patit disminució d’ingressos en les condicions que estableix el Reial decret.

El termini per a la presentació de sol·licituds s’iniciarà a les 9.00 hores del dia 8 d’abril de 2020 i finalitzarà a les 9.00 hores del dia 4 de maig de 2020. La sol·licitud es presentarà de manera telemàtica a través de la pàgina de Labora.

Per a la tramitació s’haurà de disposar de signatura electrònica avançada amb un certificat admés per la seu electrònica de la Generalitat (https:// sede.gva.es).

En cas de no disposar de signatura electrònica avançada, haurà d’acudir-se a la representació a través de persona que si dispose d’ella, acreditant la representació.

En total, la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Labora preveu destinar 57,5 milions d’euros a aquestes subvencions amb les quals es busca atenuar els efectes de la brusca disminució d’ingressos en els sectors econòmics més vulnerables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 7 =