25n
25N
25N

El Consell aprova l'avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals que impulsa mesures de caràcter social

El Consell aprova l'avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals que impulsa mesures de caràcter social
07/10/2019 -

El Consell ha aprovat l’avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i de l’Organització de la Generalitat, que incorpora modificacions en matèria d’igualtat, infància, joventut i lloguer social, entre altres mesures de caràcter social.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut al costat del conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, per a explicar els aspectes més destacats de l’avantprojecte de llei, ha posat l’accent en les mesures socials de la “coneguda com a Llei d’Acompanyament, una de les lleis més importants de l’any perquè recull totes les modificacions normatives que el Consell considera necessàries per a dur a terme les seues polítiques fiscals, socials i administratives”.

Per part seua, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic ha assenyalat que “la finalitat de la llei és fer realitat la política d’impuls econòmic, de drets socials i decència cívica que ha pres aquest Govern mitjançant la modificació de diverses normes legislatives”.

Una vegada aprovat l’avantprojecte de llei pel Consell, aquest serà remés al Consell Jurídic Consultiu i al Comité Econòmic i Social per a la seua revisió, abans que el Govern valencià l’envie a les Corts com a projecte de llei per a la seua tramitació definitiva.

Publicitat no discriminatòria

Pel que respecta a la part social, la vicepresidenta ha explicat que es modifica l’article 42 de la Llei 9/2003, per a la igualtat d’homes i dones, “amb l’objectiu d’ampliar la funció del compliment del principi d’igualtat i no discriminació en la publicitat dels mitjans de comunicació social de titularitat pública a tots els mitjans de comunicació social o qualsevol altre mitjà de difusió”.

A més, es canvia la denominació del Consell Valencià de la Dóna per la de Consell Valencià dels dónes “per a adaptar la denominació d’aquest òrgan a la perspectiva de gènere que recull la diversitat de les dones, incorporant un concepte més plural”, ha assenyalat Oltra.

Acolliment familiar

D’altra banda, la nova Llei d’Acompanyament també inclou la modificació de la Llei 26/2018 de drets i garanties de la infància i l’adolescència pel que fa a la denominació de la declaració d’idoneïtat per a l’acolliment familiar per la de declaració d’aptitud.

S’amplia també el període del procés de valoració de tres a sis mesos i la vigència inicial de la declaració d’aptitud d’un a tres anys, sent revisable anualment durant aquest període de tres anys.

Joventut

Quant a la Llei de Polítiques Integrals de Joventut, es modifica l’article 17 perquè, reglamentàriament, es regule un cens d’entitats juvenils que gestionarà l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

A més, es modifica l’article 43, que fa referència a la Xarxa Valenciana d’Informació i Animació Juvenil, per a donar cabuda als serveis promoguts per les administracions públiques que tinguen per objecte desplegar serveis d’informació, formació, assessorament i orientació, especialment dirigits a persones joves en els seus processos d’emancipació.

Habitatge social

Finalment, un altre dels aspectes destacats per la vicepresidenta és la incorporació de canvis en la Llei per a la funció social de l’habitatge, de manera que es modifica l’article 25 pel que respecta al lloguer solidari per a mobilitzar l’habitatge buit de les persones físiques que necessite ser rehabilitada.

D’una banda, es canvia el termini de cessió del particular a la Generalitat dels sis anys actuals a huit per a adequar-lo a la duració del contracte de lloguer que figura en la modificació actual de la Llei d’Arrendaments Urbans.

D’altra banda, s’inclou la possibilitat que, en cas que el preu de la rehabilitació a realitzar per la Generalitat siga inferior al preu del lloguer de mercat d’aquest període de huit anys, es permeta també compensar econòmicament al particular que cedeix el seu habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − sis =