25n
25N
25N

El Consell Agrari de Sueca modificarà les ordenances per a poder actuar amb major agilitat davant els perjudicis que causen els camps abandonats

El Consell Agrari de Sueca modificarà les ordenances per a poder actuar amb major agilitat davant els perjudicis que causen els camps abandonats
28/10/2020 -

Des de fa algun temps, el Consell Agrari de Sueca estudia la possibilitat de modificar les ordenances per a poder actuar amb major contundència i agilitat davant els perjudicis que causen a la ciutadania els camps en desús i abandonats. En els últims dies, diversos incendis en aquestes zones d’horta abandonades, han evidenciat encara més la necessitat d’aquesta nova ordenança, a fi d’evitar riscos innecessaris.

“En els últims dies, hem patit diversos incendis en camps abandonats de l’horta. No estem parlant de la crema de la palla. Pensem que, en un principi, no han sigut intencionats, perquè són camps que estan perduts i resulta més fàcil que puguen prendre de seguida perquè no estan cuidats. Des del Consell Agrari, amb anterioritat a aquests incendis, ja estàvem treballant el tema de la necessitat d’actuar davant la gran quantitat de camps abandonats que tenim a Sueca, a fi que es netegen i adeqüen per part dels seus propietaris, dels quals, alguns responen amb rapidesa però uns altres ni tan sols recullen el requeriment”, ha explicat el regidor d’Agricultura i responsable del Consell Agrari, José Luis Ribera.

En ser parcel·les privades, en les quals el Consell Agrari no pot actuar sense una autorització judicial, des de l’ens s’està accelerant el procés per a modificar les ordenances i que es puga procedir amb major rapidesa. A més, des de la guarderia rural s’està intensificant la vigilància. “No pensem que siguen incendis provocats, poden ser descuits; però la guarderia rural ha incrementat les precaucions, tant en les cremes controlades que estan autoritzades com en aquelles que no. Si es detectara alguna crema intencionada sense control ni permisos, actuaríem amb totes les conseqüències legals contra eixa persona, perquè s’estan gastant uns recursos municipals, materials i humans, que podrien fer falta en un altre lloc. Per tant, el compromís del Consell Agrari és redactar com més prompte millor eixa ordenança”, ha assenyalat Ribera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + onze =