25n
25N
25N

El Consell Agrari Municipal comença la recollida de palla d'arròs

El Consell Agrari Municipal comença la recollida de palla d'arròs
28/09/2020 -

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha estimat aquest dilluns en vora 94 tones les emissions de diòxid de carboni que s’evitaran gràcies als treballs que ha començat el Consell Agrari Municipal al Tancat del Pomero, al costat del Saler, per arreplegar vora 116.000 quilos de palla d’arròs. “Si les condicions meteorològiques ho permeten farem extensiva aquesta recollida a molts altres tancats i zones pròximes al nucli urbà de València, com marjals i arrossars de Pinedo o Castellar, per evitar la crema de la palla i estalviar emissions de gasos, amb les molèsties que això comporta per al veïnat de les zones més pròximes”, ha explicat.

El regidor ha explicat que els treballs iniciats es produeixen en un enclavament amb la peculiaritat que la varietat que es cultiva és primerenca, el que permet la sega i la recollida abans, donant l’oportunitat d’iniciar els treballs per empacar i recollir les bales de palla. En total, s’intervé sobre 425 fanecades de terreny molt pròximes al nucli urbà del Saler i de la carretera CV-500, on el fum de la crema de la palla també podria dificultar el trànsit normal.

Les estimacions situen en una bala de palla la quantitat que es recollirà per fanecada. Una vegada fets els treballs es repartiran gratuïtament a les persones interessades, principalment professionals de la ramaderia i l’agricultura. A més, es preveu que els treballs conclouran al llarg d’aquesta setmana abans que s’estenguen a altres zones de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + dotze =

bombers
CCCC
Valencia activa