25n
25N
25N

El Consell acorda mesures per valor de 103 milions d'euros per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en l'àmbit educatiu, social i l'ocupació

El Consell acorda mesures per valor de 103 milions d'euros per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en l'àmbit educatiu, social i l'ocupació
03/04/2020 -

El Consell ha aprovat diferents mesures per valor de 103 milions d’euros per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en l’àmbit educatiu, cultura, esportiu, social i l’ocupació.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha explicat que, a conseqüència de la pandèmia sanitària, les diferents conselleries de la Generalitat “van adoptant mesures necessàries per a prevenir i combatre la malaltia amb les màximes garanties”.

Durant la seua intervenció, la vicepresidenta ha volgut agrair, en nom de tot el Consell, “a tota la societat l’esforç que estan fent quedant-se a casa”.

Així mateix, ha tingut paraules d’agraïment per a “els i les professionals de sanitat, personal de neteja; Cossos i Forces de Seguretat; treballadors i treballadores de serveis essencials; mitjans de comunicació; empreses que estan adaptant la seua producció; investigadores i investigadors.., en definitiva, a tota la societat per la implicació que cada persona està tenint des del seu àmbit” perquè “d’aquesta situació eixirem tots i totes junts i units”.

32 milions en l’àmbit educatiu

D’aquesta manera, pel que respecta a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, el Consell ha aprovat un decret llei de mesures urgents en l’àmbit educatiu, de la cultura i de l’esport per a pal·liar els efectes de l’emergència sanitària provocats per la COVID-19.

El decret llei pretén, pel que respecta a l’àmbit educatiu, “adaptar els mecanismes necessaris per a la preparació i posada en marxa del pròxim curs escolar en condicions d’absoluta normalitat”, ha indicat Oltra.

Per tant, el decret llei, que compta amb una dotació global de més de 32 milions d’euros, preveu, entre altres mesures, una ajuda extraordinària destinada als centres autoritzats i escoles infantils municipals “per a contribuir a la conservació de llocs de treball i al manteniment de la xarxa de centres”, ha assegurat la vicepresidenta.

També s’adopten mesures normatives necessàries per a garantir la tramitació del procés d’admissió i la preparació de l’inici del curs escolar 2020/2021 i s’inclou una ajuda extraordinària que consolida la dotació i els llocs docents atorgats per la convocatòria del Pla d’Actuació per a la Millora (PAM) per al present curs escolar.

Pel que respecta a l’àmbit de la cultura i l’esport, el decret llei estableix un règim excepcional per a la justificació de subvencions “on es podrà recordar que la falta de compliment total de l’objectiu, activitat o projecte per la causa de la crisi sanitària no constituïsca incompliment a efecte de reintegració o pèrdua de subvenció”, ha explicat Oltra.

Suport a serveis socials municipals

D’altra banda, el Consell ha aprovat el decret pel qual es regula la concessió directa de subvencions, per valor d’11,5 milions d’euros, destinades 231 entitats locals de la Comunitat Valenciana titulars de serveis socials d’atenció primària.

La vicepresidenta ha destacat que es tracta de “reforçar les polítiques socials i d’atenció a famílies, especialment aquelles en situació de major vulnerabilitat, com a persones majors, dependents, persones sense llar, famílies monoparentals o xiquets i xiquetes afectats pel tancament de centres educatius”.

D’aquesta manera, la dotació global d’11,5 milions d’euros, procedent dels acords del Consell de Ministres, es distribuiran en dos conceptes: prestacions bàsiques de serveis socials i per a garantir el dret bàsic d’alimentació de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat.

Així mateix, Oltra ha indicat també que el Consell ha autoritzat la declaració d’emergència de la contractació, per valor de dos milions d’euros, de les actuacions necessàries per a la contenció de la COVID-19 en persones, residències i centres competència de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Aquestes actuacions han anat encaminades a l’adquisició de material de protecció, desinfectants, guants i ulleres; mobiliari imprescindible per a atendre la població afectada; i contractació de campanyes de difusió de les actuacions dutes a terme per la conselleria, entre altres.

57,5 milions per a persones autònomes

En l’àmbit econòmic, el Consell ha aprovat el decret pel qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió directa urgent d’ajudes, per un import de 57,5 milions d’euros, per a persones treballadores autònomes, que hagen vist afectada la seua activitat per la crisi sanitària amb l’objectiu “de compensar la disminució dels ingressos derivada de la declaració de l’estat d’alarma”, ha indicat la vicepresidenta.

Oltra ha recordat que, divendres passat, el Consell va aprovar el decret llei de mesures urgents de suport econòmic i financer a les persones treballadores autònomes i de caràcter tributari per a fer front a la situació de la COVID-19.

El decret aprovat pel Consell desenvolupa, per tant, el decret llei i estableix les condicions per a la sol·licitud de les ajudes, que seran d’entre 1.500 i 750 euros per a atendre el lucre cessant, segons si s’ha tancat l’activitat o s’han reduït els ingressos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =