25n
25N
25N

El Consell acorda disposar dels recursos socials d'entitats privades per a combatre el coronavirus

El Consell acorda disposar dels recursos socials d'entitats privades per a combatre el coronavirus
20/03/2020 -

El ple del Consell ha aprovat una resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat que acorda mesures extraordinàries de gestió de serveis socials amb l’objectiu de posar a la disposició de la Generalitat Valenciana els mitjans i recursos socials o sociosanitaris d’altres administracions públiques i entitats privades en funció de les necessitats que sorgisquen amb motiu de l’expansió del COVID-19.

La resolució té en compte que els serveis socials valencians han d’atendre una població considerada d’alt risc en cas de contagi del coronavirus, la qual cosa fa indispensable mobilitzar recursos materials i humans per a prevenir i, en el seu cas, combatre la malaltia i protegir a les persones més vulnerables.

Així, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives podrà disposar dels mitjans i recursos dels serveis socials o sociosanitaris, així com del personal dependent d’aquests serveis i també podran adoptar-se mesures de mobilitat geogràfica en el conjunt de la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a la posada a la disposició dels mitjans i recursos socials, es realitzarà de “manera gradual” i “segons les necessitats socials” posant-se a disposició els centres, establiments, serveis i programes d’atenció social o sociosanitària, “amb l’autorització judicial prèvia quan resulte pertinent i amb l’oportuna comunicació al ministeri corresponent”.

Així mateix, s’estableix la “disponibilitat de tot el personal” funcionalment dependent d’aquests serveis per a poder realitzar “funcions diferents” a les corresponents al seu lloc de treball, categoria o especialitat relacionats amb l’àmbit social o sociosanitari, però d’acord amb el seu perfil professional.

Igualment, podran adoptar-se mesures de mobilitat geogràfica en el conjunt de la Comunitat Valenciana i la suspensió de la normativa relacionada amb les jornades de treball i descans, prèvia comunicació als òrgans de representació de personal. Aquesta mesura es durà a terme respectant els descansos establits per la Conselleria de Sanitat en el seu Decret 32/2020.

Víctimes de violència de gènere

La resolució, no obstant això, estableix que queden exemptes de la mobilitat geogràfica o funcional les dones víctimes de la violència de gènere que tinguen el seu lloc de treball adaptat per aquesta circumstància, i tampoc serà aplicable a les dones embarassades.

Aquesta decisió s’empara en el Reial decret 463/2020, de 14 de març pel qual es declara l’estat d’alarma; la Llei 33/2011 de Salut Pública; la Llei 3/2019 de Serveis Socials Inclusius, que disposa els serveis socials amb caràcter de servei públic essencial, i en l’Estatut d’Autonomia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =