25n
Orgull
Orgull

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut descarta tornar al toc de queda

Darias defensa la possibilitat de les comunitats autònomes per a continuar prenent mesures

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut descarta tornar al toc de queda
07/07/2021 -

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha valorat aquest dimecres l’elenc de documents de mesures acordades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut perquè les Comunitats Autònomes puguen prendre mesures davant l’increment de contagis i ha descartat el plantejament de Castella i Lleó de tornar a imposar un toc de queda general.

“No està sobre la taula”, ha resolt Darias en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, després que admetera que la consellera de Salut de Castella i Lleó, Verónica Casado, ha plantejat en aquesta reunió una sèrie de mesures, entre les quals està el toc de queda general.

De fet, Darias ha fet referència al fet que aquestes mesures plantejades per Castella i Lleó coincideixen, en certa manera, amb les propostes que va fer ahir la Ponència d’Alertes del Ministeri de Sanitat que, entre altres coses, plantejava tancar l’oci nocturn i estudiar la possibilitat d’aplicar un nou toc de queda.

Finalment, el Consell Interterritorial d’aquest dimecres no ha debatut aquestes mesures proposades per la Ponència d’Alertes del Ministeri de Sanitat i Darias ha reafirmat els documents de mesures aprovats en el si del Consell Interterritorial perquè els diferents Executius autonòmics puguen restringir sense haver de recórrer a altres noves mesures a escala nacional.

En qualsevol cas, Darias ha volgut també fer costat als Governs autonòmics que estan limitant l’oci nocturn i ha revelat que, en el si de la reunió del Consell Interterritorial, també hi ha hagut comentaris generalitzats sobre els botellons.

MASCARETA EN EXTERIORS

D’altra banda, Darias també ha sigut preguntada per si considera que el Govern es va precipitar a l’hora de flexibilitzar l’ús de la mascareta en exteriors, al que la ministra ha defensat la mesura aprovada fa dues setmanes.

“És una mesura tremendament prudent”, ha reivindicat Darias, que ha recordat que el decret llei aprovat en un Consell de Ministres extraordinari elimina l’obligatorietat de la mascareta solament en espais oberts i sempre que es puga mantenir 1,5 metres de distància.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =