25n
25N
25N

Conscienciació de xarxes socials en la Escola d'Estiu d'Alfafar

Conscienciació de xarxes socials en la Escola d'Estiu d'Alfafar
10/07/2017 -

Els xiquets i xiquetes de l’Escola d’Estiu d’Alfafar es diverteixen aprenent. Com a novetat enguany s’explica a la població més jove la importància de les xarxes socials.

Els menuts que participen de les activitats estan dividits per grups d’edats per a aconseguir adaptar els diferents temes a tractar depenent de l’edat. Dins dels continguts trobem temes transversals que estaran presents en tots els grups, com el medi ambient, la seguretat vial o els primers auxilis, entre altres. A més el valencià i l’anglés seran els idiomes més utilitzats en cadascuna de les activitats.

A més hi ha diferents tallers especials, com el de reparació i manteniment d’objectes esportius com a pilotes, raquetes, etc. També trobem el taller de reutilització d’objectes, fomentant la creativitat dels xiquets i xiquetes. Per a les i els més majors es desenvolupa un taller de supervivència. I també existeix temps per a xarrades sobre temes d’actualitat com els referents a l’alimentació i vida saludable, el bullying o el phishing (suplantació d’identitat per a aconseguir informació confidencial d’una manera fraudulenta). Aquestes dues últimes, es tracten amb especial atenció a causa de la transcendència que tenen en els nostres dies les xarxes socials, d’aquesta manera es vol conscienciar de la importància de preservar la intimitat de les i els menors. I com una altra novetat, enguany també es desenvolupen tècniques d’estimulació de l’aprenentatge i relaxació, com el brain gym, el ioga, la musicoteràpia o la risoteràpia.

A més cadascun dels grups desenvolupa tècniques de socialització per a fomentar la integració, es parla de l’alimentació sana i dels valors en l’esport. Per a fomentar la competitivitat sana i l’esport en equip es practiquen diferents esports que es juguen de manera col·lectiva com el bàsquet, l’handbol, etc. Esports que es practiquen de manera individual com l’atletisme, el pàdel o el tenis. I esports alternatius, com per exemple esports tradicionals.

També es compta amb uns dies especials, perquè els xiquets i xiquetes isquen de la rutina, per la qual cosa hi ha organitzats dies de disfresses i gimcana temàtica, elaborats pels mateixos alumnes i alumnes. El dia de la bicicleta, monopatí o patins, on es munta un circuit perquè es divertisquen aprenent. També es compta amb un dia de matalassets i guerra d’aigua. I a més es prepara un festival de finalització de curs perquè els pares i mares de l’alumnat puguen assistir.

D’aquesta manera els xiquets i xiquetes d’Alfafar passen un mes de juliol d’aprenentatge sense oblidar la diversió. Una manera diferent de passar l’estiu aprenent valors i fomentant la vida sana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + setze =

lleida 2020
activem alfafar