25n
25N
25N

Es congelen les taxes universitàries en la Comunitat Valenciana per al curs 2019-2020

Pascual diu que és “una prioritat” del seu departament fer un mapa de titulacions i en els pròxims sis mesos es realitzarà un estudi previ

Es congelen les taxes universitàries en la Comunitat Valenciana per al curs 2019-2020
17/07/2019 -

La reunió del ple del Consell Valencià d’Universitats i de Formació Superior ha acordat aquest dimecres congelar les taxes universitàries per al curs 2019-2020. Així, els preus públics es mantenen amb el mateix import que en 2018-2019, que va experimentar una reducció del 15% en la primera matrícula i un 8% a partir de la segona.

Els estudiants gaudiran d’aquesta manera d’una “reducció del 15%, igual que els dos anys anteriors”, segons ha destacat als mitjans de comunicació, al final de la trobada, la consellera d’Universitats, Carolina Pascual.

La responsable d’Universitat de l’executiu autonòmic ha subratllat, a més, que en l’últim seminari del Consell, celebrat a Montanejos, un dels objectius del seu departament de cara al pròxim mig any és realitzar un estudi sobre les titulacions que s’ofereixen.

Pascual ha asseverat que és “una prioritat” ordenar i elaborar un mapa de titulacions de la Comunitat Valenciana per a “evitar duplicitats i perquè hi haja coherència entre les persones egressades que salen de les universitats i el que demanda el mercat”.

En aquest context, ha precisat que en els pròxims sis mesos l’objectiu és iniciar un estudi sobre les titulacions que hi ha en la Comunitat Valenciana i es constituiran taules de treball. “Això està ja en funcionament, ja tenim intenció de començar i que hi haja un estudi previ en aqueix termini”, ha dit.

En el ple s’ha facilitat així mateix als integrants el llistat de les sol·licituds de les noves titulacions de grau Màster i Doctorat, així com aquelles a suprimir a petició de les pròpies universitats.

Preguntada la consellera específicament per la implantació de Medicina en la Universitat d’Alacant, ha comentat: “Sí que hi ha informes, però no estan tots els que han d’haver-hi; mancada un de Sanitat”. “De fet, –ha prosseguit– demà tenim una reunió amb els rectors de la UA i de la Universitat Miguel Hernández (UMH) i els dos presidents dels Consells Socials i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a comentar aquest tema precisament”.

Al seu judici, la trobada ha de servir per a posar “en perspectiva” aqueixa petició, que està relacionada amb la creació del mapa de titulacions.
Sobre aquest mateix tema, el secretari autonòmic d’Universitats, Rafael Tabarés, ha considerat, quan s’ha plantejat si aqueix grau podria estar per al curs següent 2020-2021, que l'”objectiu és intentar que l’oferta de títols, en aquest cas de Medicina, siga ajustada, sostenible, amb un fonament científic, que no supose un sobrecost al sistema”.

“DOCUMENT INICIAL” DE FINANÇAMENT

Un altre dels assumptes “prioritaris” per a la Conselleria serà estudiar i elaborar un “document inicial” que definisca un nou pla de finançament pluriennal de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, així com l’estudi per a configurar un “mapa de la ciència”

Entre les metes marcades, el departament que dirigeix Carolina Pascual destaca la necessitat de col·laborar amb tots els agents implicats en la comunitat universitària i es compromet a avaluar els resultats de les mesures i actuacions que impulse.

Durant el ple, la consellera, a més, s’ha compromés amb els representants dels i les estudiants al fet que la proposta de taxes del curs acadèmic es debata, com altres qüestions, en el Consell Interuniversitari d’Estudiants, recentment constituït. També ha mostrat la seua disposició a “millorar els processos” en la concessió de beques i ajudes.

D’altra banda, inquirida sobre l’informe desfavorable emés per l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP) a la renovació de l’acreditació del Màster de Secundària que ofereix la UMH, Carolina Pascual ha assenyalat que el Consell no ha abordat aqueixa qüestió però ha recordat que els màsters són avaluats cada quatre anys.

En tot cas, ha postil·lat, la UMH té la possibilitat de presentar al·legacions al Consell d’Universitats i per això cal esperar a conéixer què respon aquest organisme per a veure “com es resol”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =