25n
25N
25N

Es confirma el segon pacient del món curat de VIH

L’anomenat “pacient de Londres” fa 29 mesos que està sense tractament i a hores d’ara el virus és indetectable a la seua sang

Es confirma el segon pacient del món curat de VIH
11/03/2020 -

No fa falta anar molt de temps enrere per a remuntar-nos en els inicis del que va ser anomenat com “la pesta rosa”, virus mundialment conegut com el VIH, un virus que va irrompre en els anys 80 molt brutalment que no sols es va fer amb la vida de les persones sinó que fins i tot va desenvolupar un estigma social molt fort que en ple segle XXI fins i tot segueix present.

Després del “pacient de Berlín” curat del VIH anys enrere, apareix ara “el pacient de Londres”, qui és la segona persona del món curada del Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH). Després d’un trasplantament de cèl·lules mare i 16 mesos de tractament antiretroviral, diversos exhaustius controls i anàlisis, es decideix interrompre-li el tractament a aquest pacient i després de 18 mesos, segueix sense cap rastre del VIH a la seua sang, segons un informe publicat en la revista Nature. Aquest era el segon cas en el món, després del pacient de Berlín, en 2009 i podria haver-hi un tercer denominat “el pacient de Düsseldorf, el qual fa 14 mesos que està sense rastre del mateix virus.

Un article publicat justament hui en la revista The Lancet HIV destaca que “ara, 29 mesos després de la interrupció del tractament, el virus continua indetectable en sang, líquid cervell-espinal, teixit intestinal i semen del pacient de Londres”.

A poc a poc es va veient la llum del final del túnel, del qual no van poder eixir cantants com Freddie Mercury de QUEEN o l’actor Brad Davis i al qual la ciència i la medicina del segle XXI lluiten per derrotar cada dia amb més esperances.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − dos =