25n
25N
25N

El Govern confirma com a víctima de violència masclista la dona assassinada a Vilanova de Castelló

El Govern confirma com a víctima de violència masclista la dona assassinada a Vilanova de Castelló
09/03/2020 -

La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha confirmat com a víctima de violència masclista la dona de 38 anys assassinada presumptament per la seua parella sentimental divendres passat a Vilanova de Castelló (València). Amb ella, s’eleven a 15 les assassinades per aquest tipus de violència des de principi d’any, i a 1.048 des de l’any 2003, en el qual va començar a fer-se el registre oficial.

En aquest últim cas tampoc hi ha constància de denúncies prèvies interposades per la mateixa víctima contra el presumpte agressor. Dels 15 crims comptabilitzats, solament en un consta una denúncia prèvia, si bé va ser presentada per algú de l’entorn de la víctima, i no per ella mateixa. Va ser en el cas de la dona de 36 anys assassinada a Moraira (Alacant) el passat mes de febrer.

11 de les 15 assassinades eren parella del seu presumpte agressor en el moment del crim, mentre que les altres quatre eren exparella o estaven en fase de ruptura amb ell. Convivien amb ell 11 de les víctimes.

Per edat, cinc de les assassinades presumptament per la seua parella o exparella tenien entre 41 i 50 anys, tres d’elles tenien entre 71 i 84 anys, altres tres tenien de 31 a 40 anys, dos de les mortes tenien entre 21 i 30 anys, i altres dos més, de 61 a 70. Eren espanyoles 11 de les 15 assassinades, mentre que quatre procedien d’un altre país.

Respecte als presumptes agressors, 13 eren espanyols, mentre que altres dos eren estrangers. Quatre dels presumptes maltractadors es van suïcidar després de cometre el crim, i altres tres ho van intentar.

Per territoris, Andalusia registra quatre crims masclistes. A Catalunya hi ha hagut tres crims, altres dos es van cometre a Castilla-La Mancha, dos van ser a Galícia, altres dos a la Comunitat Valenciana, un a Madrid i un a Astúries.

CONDEMNA DEL MINISTERI D’IGUALTAT

Des del Ministeri d’Igualtat han condemnat el nou assassinat masclista d’aquesta dona en aquesta localitat valenciana, que tenia un fill menor d’edat. El nombre d’orfes menors de 18 anys a conseqüència de la violència de gènere contra les seues mares en 2020 s’eleven així a 9, i a 287 des de l’any 2013, en el qual es comptabilitzen.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, i la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la seua “absoluta condemna i repulsa” per aquest nou assassinat masclista i han traslladat tot el seu suport a les famílies i amistats de la víctima.

Segons han declarat, aquestes morts són “un flagell per a la societat que assenyala més si cap la urgència de posar solució amb mitjans i recursos per a evitar nous assassinats”.

El telèfon 016 ofereix informació i assessorament jurídic en matèria de violència de gènere, no deixa rastre en la factura, si bé és necessari esborrar-ho del registre de telefonades en alguns telèfons.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =