caixa popular

Concurs públic per a dissenyar els quatre banys del Jardí del riu Túria

Concurs públic per a dissenyar els quatre banys del Jardí del riu Túria
09/08/2018 -

L’Ajuntament convoca un concurs públic per al disseny de quatre banys de nova construcció al jardí de l’antic llit del Túria, coordinat pel Col·legi Territorial d’Arquitectes de València. Per a la selecció dels projectes, que podran presentar-se en el mes de setembre, es valorarà la utilització de material antivandalisme i que els urinaris i lavabos siguen fàcils de netejar. «El jurat estarà compost per arquitectes municipals i també per arquitectes externs de reconegut prestigi i s’ha posat especial atenció per fer possible la participació de joves professionals», ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

Segons Soriano, «l’experiència duta a terme fa ara un any en els banys de Vivers, que es van reformar per complet amb material antivandalisme, ha funcionat molt bé, i la idea de la regidoria és, per tant, seguir amb aquest model també en el riu». Els urinaris i lavabos de Vivers són d’acer inoxidable, els vidres tenen blindatge d’alta seguretat, la pintura és d’un model específic antigrafiti, les aixetes i els polsadors van encastats i les portes estan reforçades perquè no es puguen trencar amb facilitat.

A més de la construcció resistent, es valorarà que el disseny afavorisca la neteja de l’espai. L’edil ha puntualitzat que «el manteniment i neteja d’aquestes instal·lacions, una vegada construïdes, dependrà de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València». Soriano també ha recordat que en aquests moments està oberta la licitació dels primers dos banys públics al jardí del Túria. Es tracta de la primera fase del projecte, que contempla la instal·lació de sis banys públics en aquest espai de la ciutat: dos corresponen a instal·lacions que ja existeixen, però que cal rehabilitar, i els altres quatre seran de nova construcció i per al seu disseny s’ha convocat aquest concurs.

La regidora ha explicat que «el disseny del mobiliari urbà influeix de manera decisiva en la forma en què vivim i convivim amb l’espai públic, amb els nostres veïns, amics, etc. Els banys públics que acollirà el jardí del riu, la seua disposició, la seua forma, entre altres aspectes, poden generar un espai singular i reconeixible. València és una ciutat que està donant molta importància al disseny. Per aquest motiu, des de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins hem posat en marxa el concurs públic per al disseny dels banys públics del jardí del Túria, com un pas més per generar espais pràctics i arquitectònicament interessants a la nostra ciutat».

«Des de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins estem fent un gran esforç per rehabilitar el jardí del Túria, un espai que des del govern de Joan Ribó considerem central i importantíssim per a València. El jardí del Túria vertebra la ciutat de dalt a baix i és un gran pulmó verd per a tots i totes, però durant molt de temps havia estat oblidat per part de l’anterior equip de govern del Partit Popular. Amb aquest projecte que ara comencem, dotarem al jardí de sis banys que estaran equidistants entre si», ha conclòs Soriano.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dotze =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris