25n
25N
25N

El concurs provincial d'ocells cantaires reuneix quasi 600 ocells en Puçol

El concurs provincial d'ocells cantaires reuneix quasi 600 ocells en Puçol
10/02/2020 -

Diumenge passat 9 de febrer, més de 500 pardals es van reunir en el Poliesportiu Municipal per a participar en el concurs provincial d’ocells cantaires, en el qual alguns veïns de Puçol i d’altres localitats van ser premiats i van obtindre la seua plaça per al pròxim certamen de la Federació Valenciana. Tot, sota una organització i unes condicions meteorològiques excel·lents.
El concurs provincial d’ocells cantaires celebrat el 9 de febrer en el camp de futbol natural del Poliesportiu Municipal de Puçol va atraure la presència de res més ni res menys que 558 ocells, acompanyats dels seus respectius amos i repartits entre les diferents espècies participants.

Així, passerells, verdums, verdecillos, caderneres i els mixtos de cadascun, que és l’encreuament entre silvestre i canari, van exhibir les seues aptituds musicals mentre un jurat especialista en cada espècie valorava el seu cant a partir d’una plantilla. En finalitzar, es van repartir els trofeus, patrocinats per l’Ajuntament, als primers, segons i tercers classificats en cada categoria i en els seus mixtos. En total, 24 premiats, que podran disputar en el pròxim concurs organitzat per la Federació Valenciana.

«La procedència dels guanyadors va estar molt repartida», comenta Joaquín Collado, president de l’Associació Ornitològica El Passerell de Puçol i de la Federació de València, ja que entre els 168 participants hi havia persones de tots els llocs de la Comunitat Valenciana. «Encara que és provincial, com és un concurs lliure puntuable, poden vindre participants de tota la comunitat», explica el responsable.

I també va haver-hi premiats locals, com és el cas d’Adolfo Diaz, en la categoria de verdecillo jove, Roberto García, en categoria de verdecillo major, Felipe Hornos, en mixtos de cadernera i també Juanma Barrios, guanyador de la categoria de passerell. Per part seua, Mari Sol Heredia, en mixtos de cadernera, i José Luis Boada i Sergio Nueda, en verdecillos, també van ser premiats en les seues respectives categories.

Les bones condicions meteorològiques, a més, van permetre que moltes persones s’acostaren a gaudir del concurs. Més concretament, entre 250 i 300 espectadors. «Va estar molt bé, l’organització va eixir perfecta, no va haver-hi tumults ni moltes reclamacions…», assegura Collado, que desitja agrair a l’Ajuntament de Puçol i a Pedro Vidal, el coordinador de jutges, la seua col·laboració en l’esdeveniment.

«I com no, als meus tres fills, Rubén, Benjamín i Sabrina Collado, que van estar tot el dia com a voluntaris, gestionant classificacions, preparant esmorzars…», afig el responsable. I després d’hores de treball i organització, els ocells van cantar molt «perquè estaven en un ambient natural i feia bon oratge», destaca Collado, que afig que, en definitiva, «tot va eixir perfecte».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 4 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
informacion coronavirus