caixa popular

La remodelació de la Plaça de l'Ajuntament, una decisió de la ciutadania

Sarrià ha avançat que es llançarà un concurs d’idees per a conèixer l’opinió de la ciutadania

iStock.com/RomanBabakin

La remodelació de la Plaça de l'Ajuntament, una decisió de la ciutadania
29/10/2018 -

La conversió en zona de vianants permanent de la Plaça de l’Ajuntament va arrasar en la primera edició dels pressupostos participatius de DecidimVLC. Una proposta plantejada per un veí, que va aconseguir, en la fase de votació, un total de 1.324 suports, convertint-se en el projecte més votat. Sens dubte, una remodelació arriscada, que canviarà per complet la manera de desplaçar-nos pel cor de la ciutat.

Poc se sap de com serà la futura Plaça de l’Ajuntament, encara que la vegetació i l’aigua podrien ser elements protagonistes de la nova plaça. No obstant això, ja en el mes de juliol, coincidint amb el repte Architecthon, en el qual més de 40 estudiants d’arquitectura de diferents ciutats havien de trobar solucions a un projecte sobre un espai públic, des de la regidoria d’Urbanisme, encapçalada per Vicent Sarrià, es va apostar per introduir la remodelació de la Plaça de l’Ajuntament. La proposta guanyadora va ser ‘Redconexión’, que plantejava un espai multifuncional amb una distribució innovadora.

Així i tot, la conversió en zona de vianants d’aquesta plaça emblemàtica de València segueix sense data. Des del Consistori s’ha donat prioritat a altres canvis igual d’importants per a la ciutat, com la remodelació de la Plaça de Bruges o la Plaça de la Reina. No obstant això, sembla que ja s’estan movent les primeres fitxes per a anar donant forma a aquest projecte de remodelació de la Plaça de l’Ajuntament.

I en aquesta primera fase, Sarrià ja ha anunciat que es llançarà un concurs d’idees perquè veïns i comerciants puguen opinar sobre com els agradaria que fóra la nova plaça. De moment, encara s’estan redactant els plecs, per la qual cosa es desconeixen els detalls d’aquest concurs, encara que Sarrià va avançar, en la presentació de la primera Setmana de l’Urbanisme de València, que tot anirà en la línia per a recuperar aquest espai públic. En aquest sentit, afegia que, encara que la Plaça de l’Ajuntament no pot continuar mantenint tot el pes de la comunicació rodada, “no necessàriament s’ha de restringir tot el trànsit”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + dos =