25n
25N
25N

El Concurs d'Escriptura en valencià de l'AVL homenatja els iaios i crea el premi Carme Miquel per al professorat

El Concurs d'Escriptura en valencià de l'AVL homenatja els iaios i crea el premi Carme Miquel per al professorat
18/09/2019 -

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) llança la tercera edició del Concurs d’Escriptura en valencià per a l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria de tots els centres públics, privats i concertats de la Comunitat, que enguany porta el lema ‘Els nostres majors, els meus iaios’. A més, com a novetat es crea un premi especial amb el nom de Carme Miquel dirigit al professorat.

El president de l’ens normatiu de valencià, Ramon Ferrer, ha presentat a València el certamen, en el qual “la figura de les persones majors funciona com a eix”. “Desitgem que els nostres estudiants redacten històries plenes de tendresa pels seus iaios”, ha asseverat.

En l’acte, que s’ha celebrat a la seu central de Caixa Popular, entitat patrocinadora del concurs juntament amb El Corte Inglés, s’han explicat els objectius, reptes i novetats del concurs, com per exemple superar els 3.000 participants de l’anterior edició, l’increment de la dotació dels premis i la creació d’un premi especial amb el nom de la gran mestra i acadèmica Carme Miquel, qui va faltar hui fa tres mesos, que tindrà com a objectiu posar en valor el treball pedagògic del professorat de valencià.

El certamen, que també compta amb la col·laboració de Bioparc València i la Fundació Bromera, destinarà enguany 10.000 euros en premis, a més d’altres obsequis i regals per a tots els guanyadors, des de primer a quart d’ESO.

Igualment, els centres que més fomenten entre l’alumnat la participació en el concurs rebran un premi per eixe concepte. L’Acadèmia ja ha notificat a les direccions dels instituts la convocatòria del concurs per a reclamar la màxima implicació i difusió entre el professorat de valencià.

En la presentació s’ha destacat l’interés del concurs per l’impacte escolar, per la temàtica social i per la vocació de foment de la llengua pròpia dels valencians.

Els participants hauran de presentar els seus treballs abans del 21 d’octubre. El lliurament dels premis tindrà lloc el 30 de novembre al monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de l’AVL.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − tretze =

CCCC
torrent