25n
25N
25N

Benicalap aporta idees per a millorar la qualitat de vida al barri

Benicalap aporta idees per a millorar la qualitat de vida al barri
11/11/2019 -

El Concurs d’Iniciatives Verdes Col·laboratives que convoca Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb Paisatge Transversal, pretén respondre a les necessitats veïnals que s’han detectat en el districte de Benicalap, relacionades també amb el canvi climàtic. Forma part de la iniciativa Més Verd Benicalap, dins del projecte europeu GrowGreen.

Fins al 5 de desembre, com a data límit, es poden presentar projectes que, utilitzant solucions basades en la natura (SBN), ajuden a resoldre els diferents reptes recollits en les bases i que consisteixen, per exemple, a potenciar l’horta i el seu entorn, a adequar espais actualment degradats del barri, com solars privats i públics, de manera que afavorisquen la vida comunitària i reduïsquen els efectes negatius que tenen, i a crear conscienciació sobre el canvi climàtic.

A més, amb aquest concurs les persones que participen poden presentar projectes per a augmentar la biodiversitat al districte amb la finalitat d’evitar l’excessiva presència de mosquits o altres espècies; afavorir la visibilitat i reconeixement de les naus de l’Artista Faller en el conjunt de la ciutat, per a adaptar-lo al canvi climàtic, i potenciar la vida cultural local, les xarxes de suport i la convivència al barri, atesa la perspectiva de gènere.

Uns altres dels desafiaments a què s’enfronta Benicalap i que queden recollits en les bases del Concurs d’Idees Verdes Col·laboratives és afavorir la reducció del consum energètic de les llars, millorar el confort climàtic dels carrers del barri aportant solucions que regulen la temperatura i potenciar espais i activitats per a dos col·lectius específics: joves i bebés menors de 3 anys.

La dotació econòmica total del concurs per als projectes seleccionats és de 50.000 euros, amb un màxim de 12.000 euros per proposta.

Les bases es poden consultar en el Perfil del Contractant de la web de Las Naves: https://www.lasnaves.com/perfil-del-contratante/?lang=es

PROJECTE GROWGREEN

El projecte GrowGreen –emmarcat en el programa H2020– és una iniciativa en què València treballa amb altres tres ciutats: Manchester (Regne Unit), Wroclaw (Polònia) i Wuhan (Xina). Té una duració de 5 anys i injecta una inversió de 3,8 milions d’euros al barri de Benicalap. El seu desenvolupament a València permet accedir a recursos, entrar a formar part de xarxes de relació i intercanvi, obtenir resultats concrets i poder replicar els resultats en altres ciutats, i d’altres ciutats a ací.

Aquest projecte té unes característiques transversals que permeten el treball conjunt de diverses regidories i servicis municipals de València (Innovació, Urbanisme, Parcs i Jardins, Horta, Participació, Canvi Climàtic, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Qualitat Ambiental, Projectes Urbans, Planejament, Obres i Infraestructures, i Cicle Integral de l’Aigua).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 7 =

lleida 2020
activem alfafar