25n
25N
25N

L'estació de metro d'Albereda acollirà un concert aquest diumenge

L'estació de metro d'Albereda acollirà un concert aquest diumenge
22/11/2019 -

L’estació d’Albereda de Metrovalencia acollirà diumenge que ve 24 de novembre, entre les 18 i les 20 hores el concert per a trens de metro i banda del compositor valencià Juan Luis Ferrer-Molina i produïda per Troppemedia, que gravarà el desenvolupament de la interpretació.

La interpretació d’aquest atípic concert es realitzarà sense interrompre la normal circulació dels trens per la mateixa estació d’Albereda i la resta de la xarxa, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Es tracta d’una peça musical site specific per a l’estació Albereda, de la qual aprofita les seues qualitats acústiques i lumíniques, mitjançant la integració dels sons quotidians dels trens i l’estació en la partitura, interpretada pels membres de la Societat Musical de Picanya.

Cinquanta músics baixaran escalonadament en les andanes de l’estació d’Albereda per a tocar el seu instrument, desapareixeran en el següent tren i reapareixeran més tard en una altra andana.

Segons explica el mateix Ferrer-Molina “es tracta d’una creació innovadora que combina música inèdita, espai públic, coreografia, intèrprets professionals del més alt nivell i la tradició valenciana de les bandes”.

“La proposta té caràcter escènic, coreogràfic i conceptual. És un projecte avantguardista i trencador que contribuirà a la difusió internacional de la música valenciana, així com irradiar una imatge de València com a espai cultural d’innovació i avantguarda”, destaca el mateix compositor del concert per a trens de metro i banda.

Des d’un punt de vista musical, la nota pedal Re dels trens és el punt de partida sobre el qual s’afig tot l’espectre harmònic, escales pentatòniques. Els glissandos dels trens es confonen amb els dels instruments musicals i viceversa, romanent sempre dins dels límits tímbrics, melòdics i harmònics capaços d’estimular les oïdes no necessàriament experts.

Ferrer-Molina és especialista en electroacústica i art sonor, compositor, director, musicòleg i crític musical format en conservatoris de Madrid i València. Ha realitzat, a més, cursos de música electroacústica. La seua tesi doctoral va versar sobre usos heterodoxos de la guitarra.

Així mateix, ha participat en festivals com a Festival With No Fancy Name (Nova York), SON (Auditori Nacional, Madrid), Nits d’Aielo i art (València) i FASE (Berlín). A més, ha exposat instal·lacions sonores i obres multimèdia en l’Institut Cervantes de Nova York, el Centre Cultural Conde Duque a Madrid i Sound-in (Fira d’Art Estampa).

El mateix Ferrer-Molina ja va realitzar el juny de 2016 una intervenció musical en l’estació d’Albereda, dins de la programació del festival Ensems.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 16 =