25n
25N
25N

La Banda Municipal ofereix demà un concert de música tradicional en La Llotja, preludi de les festes de Falles

S’estrenaran els pasdobles dedicats a les falleres majors

La Banda Municipal ofereix demà un concert de música tradicional en La Llotja, preludi de les festes de Falles
05/03/2020 -

La Banda Municipal de València visita La Llotja demà divendres, on oferirà un concert extraordinari de música tradicional, que serà el preludi de la gran festa de les Falles i que tindrà accés lliure per al públic. Sota la direcció del titular de la formació, Rafael Sanz-Espert, s’estrenaran els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València, Carla García i Consuelo Llobell, encarregats per la Junta Central Fallera.

La regidora de Cultura, Gloria Tello, assistirà a aquest concert, «en el qual el públic –ha assenyalat- tindrà l’oportunitat de gaudir al mateix temps dels nostres dos Patrimonis de la Humanitat, La Llotja, i les Falles, la música de les quals, variada i espectacular, recull l’esperit i la força de les nostres festes grans». Les professores i professors de la centenària agrupació musical actuaran acompanyats pels cantaors Patxi Ferrer i Xavi de Bétera, les dolçaines de Joan Miquel Blanch, Paco de Domingo i Raimon Llobregat, la rondalla “Arnadí” i el Grup de Dances “El Forcat” de València, en un programa conduït per Rafael Martí.

El repertori preparat per al concert inclou les següents peces: «El Fandango», popular de Sant Mateu, la tradicional «Jota de Sant Jaume», «El silenci d’estimar», d’Eliseo Parra, «El mambo al coll» i «Malaguenya de Barxeta», d’Azael Tormo, la «Rapsòdia valenciana» de Manuel Penella, el pasdoble «Consuelo Llobell», de Carlos Vallés, i les cançons tradicionals «Fandango d’Onil», «La cançó de les dones», «Picaina, quina aigua cau» i el «Bolero de L’Alcúdia».

El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, que acudirà al concert acompanyat per les Falleres Majors de València, ha posat de manifest la importància de la música per a la festa fallera i un concert d’aquestes característiques. «La festa de les falles no seria el mateix sense la música, i aquest concert de la Banda Municipal permet retrobar-nos amb la nostra música tradicional en uns dies en què la ciutat comença a omplir-se de la seua banda sonora particular amb motiu de la seua festa gran», ha manifestat. Galiana ha destacat que els pasdobles de les Falleres Majors de València passaran a formar part del patrimoni musical de la festa. El concert és gratuït i l’aforament limitat. Les entrades es repartiran una hora abans de començar l’actuació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + deu =