caixa popular

Més de noranta persones acompanyaran a la Banda Municipal en el concert del 9 d'Octubre

El Palau de la Música acollirà aquest concert multitudinari que tindrà un repertori “molt treballat” proper a la cultura popular valenciana però amb innovació

Més de noranta persones acompanyaran a la Banda Municipal en el concert del 9 d'Octubre
06/10/2018 -

El Palau de la Música oferirà un dels concerts més importants i especials de l’any diumenge que ve per a celebrar el 9 d’Octubre. Un esdeveniment que tindrà com a protagonista a la Banda Municipal de València i fins a 90 persones “on compositors i agrupacions musicals de la Comunitat Valenciana s’uniran en un projecte amb molta il·lusió”, indica el nou director titular de la Banda Municipal, Rafael Sanz-Espert.

Així, el concert tindrà dues parts i començarà a les 19.30 hores amb un repertori molt treballat en el qual la cultura popular dels valencians i les valencianes serà l’eix principal. Quant a la primera part, la Banda Municipal de València interpretarà el pasdoble de concert “Stachel” d’Amparo Edo, compositora i trompista valenciana que actualment treballa a Boston. També “Fadrell” del mestre Perfecte Artola, amb temes típics de Castelló i, finalment, la simfonia per a instruments de vent “Entorns” d’Amando Blanquer, compositor alacantí. D’aquesta manera, destaca Sanz-Espert, “en la primera part ja hi haurà obres de les tres províncies”.

No obstant això, tal com explica el mestre, “en la segona part el concert donarà una bolcada tremenda on la cultura popular valenciana s’embarcarà en el simfonisme gràcies al treball de joves compositors i de diverses formacions musicals valencianes”. En concret, els músics interpretaran la “Rapsòdia Valenciana” de Manuel Penella, una adaptació simfònica de “Dinàmics” de Francisco Valor exclusiva per a aquesta ocasió, la “Riberenca d’Almussafes” amb la Rondalla “Arnadí” i els Dansaires del Tramusser d’Almussafes i la marxa mora “Kapytan” de Saül Gómez, en la qual participarà la Colla de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters.

El programa es completarà amb la “Muixeranga al Cel” de Juan Carlos Sempere, acompanyada de la Jove Muixeranga de València, així com d’una adaptació de la “Jota de Sant Jaume” amb un gran solo de dolçaina. A més, s’interpretarà el “Bolero de L’Alcúdia” amb “una instrumentació molt treballada feta per a l’ocasió en la qual els grans Patxi Ferrer i Xavier Benedito (‘Xavi de Bétera’) cantaran versos de Vicent Andrés Estellés”, avança Sanz-Espert.

Com no podia ser d’una altra manera, aquest concert en tantes formacions acompanyaran a la Banda Municipal acabarà amb l’Himne de la Comunitat Valenciana del mestre Serrano. “Són més de noranta persones acompanyant a la banda pujats a aquesta plataforma, com es pot fer açò si no és amb afecte i il·lusió?”, conclou Rafael Sanz-Espert.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 20 =