caixa popular

La Crida pel Finançament exigeix als partits abordar el problema de la infrafinanciación en els seus programes electorals

Demana al Govern “òbriga un període de negociació i diàleg” que pose “data i termini” per a solucionar l'”espoli” que pateix la Comunitat

La Crida pel Finançament exigeix als partits abordar el problema de la infrafinanciación en els seus programes electorals
20/02/2019 -

La Crida pel Finançament ha fet aquest dimecres una crida a tots els partits polítics perquè proposen una solució al “problema de l’infrafinançament, el deute odiós i l’espoli” de la Comunitat Valenciana en els seus programes electorals, amb “voluntat de superació i d’exigir a l’Estat i als diferents Governs una solució en menor temps possible”.

Al seu entendre, és una qüestió de “voluntat, no hi ha cap excusa perquè no siga un problema a atendre en qualsevol moment i la campanya electoral és un moment tan bo com qualsevol altre”.

Així ho ha manifestat Antonio Infante, integrant de la Crida pel Finançament, –plataforma que agrupa diverses entitats socials, sindicals i polítiques–, durant una concentració davant la seu de la Delegació del Govern.

Durant l’acte, han entregat al delegat, Juan Carlos Fulgencio, un manifest que reclama a l’Executiu “obrir un vertader procés de negociació” per a condonar el deute històric de la Comunitat Valenciana, augmentar les inversions i avançar en una “sobirania econòmica i fiscal per a millorar la vida dels valencians i valencianes”. Així, demanen al Govern que pose “data i termini” per a donar una solució a l'”espoliació col·lectiva” que pateix la societat valenciana.

Infant ha assenyalat que “les campanyes electorals han de servir perquè els agents polítics oferisquen programes de solucions als problemes de la ciutadania” i aquest és “molt greu”, ha advertit, al mateix temps que ha assenyalat que ha de resoldre’s “de manera àmplia, generosa, amb visió històrica i pensant en el present i futur”.

Per aquest motiu, ha demanat a totes les formacions polítiques que reclamaran el vot que “tinguen bé present que no pot haver-hi una política normalitzada si no se soluciona el problema que patim estructuralment”.

Així mateix, a pocs mesos de les eleccions generals, autonòmiques, municipals i europees, Infant creu que “fa falta que la societat valenciana done la seua opinió. La vida política porta un ritme però el de les necessitats socials, econòmiques i vitals de la societat valenciana és un altre”.

CRIDA A la SOCIETAT A UN “CALENDARI D’ACCIONS”

La Crida pel Finançament, ha recordat, va ser la primera entitat col·lectiva que va convocar a la ciutadania al carrer, el 10 de juny de 2007 i mesos més tard en una àmplia mobilització el 18 de novembre, “però no és suficient amb això”. “Via de negociació en despatxos i institucions, els diferents Governs de l’Estat no donen la resposta”, ha lamentat, per la qual cosa creu que és necessari “incrementar la pressió social al carrer, elevar el nivell de crítica” per a posar el tema de l’infrafinançament, del deute odiós i de l’espoli” de la Comunitat damunt de la taula.

En aquest sentit, ha avançat que en uns dies es reuniran les forces que conformen la Crida pel Finançament per a dibuixar un “calendari d’accions” a la societat valenciana. La plataforma crida a “la mobilització social però no solament en una data concreta”. Al seu entendre és necessari “elevar el grau de mobilització del conjunt de la ciutadania”, en cas contrari, “la resposta que vindrà de Madrid no serà la que necessitem com a poble”, adverteix.

Per a això, Infant advoca per “continuar socialitzant com és el problema”. “No tothom és conscient de la llosa que cau sobre nosaltres quan tenim més del doble del volum que representen els Pressupostos de la Generalitat en deute acumulat i això implica transvasament de rendes col·lectives cap a ministeris, banca i Madrid que no repercuteixen positivament en la qualitat de vida i treball de la nostra gent”, ha lamentat.

111 ANYS D'”EMPOBRIMENT”

Segons Infant, la immensa majoria societat no coneix que si la Comunitat Valenciana genera un PIB superior a 100.000 milions d’euros, d’aqueixos diners, “6.000 són euros que marxen fora i que no tornen ni com a inversió ni com a prestacions”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “des que va nàixer el sistema autonòmic les competències delegades en les autonomies, en la Comunitat Valenciana no han estat mai cobertes per la inversió que havia d’arribar de l’Estat, i s’ha cobert aquest dèficit de finançament públic mitjançant préstecs, primer amb la banca i després amb el FLA. Aquests préstecs han generat hui dia un deute de més de 46.000 milions d’euros que cal amortitzar amb interessos, la qual cosa suposa de cada quatre euros de pressupost de la Generalitat, un ha d’anar per a amortitzar els préstecs”.

Així, el nivell de pobresa és un 12% superior a la mitjana de l’Estat, cada dia més bosses de pobresa en els nostres barris i des dels Governs de l’Estat, tinguen el color que tinguen, mai hi ha una solució”, ha lamentat.

Repassant algunes dades, Infant ha fet referència a un informe de 2015 de la Fundació del Banc Bilbao Biscaia, Argentaria i l’Institut Valencians d’Investigacions Econòmiques que assenyala que des de 1900 fins al 2011, mentre la Comunitat Valenciana representa prop de l’11% de la població de l’Estat espanyol, la inversió ha sigut del 7,19% en aquests 111 anys i encara contínua.

“Aquesta situació afecta a la pobresa del nostre poble i si el conjunt de la societat valenciana no alça la veu amb energia al carrer, està condemnant a les generacions presents i futures a un procés d’empobriment galopant que dificultarà molt la qualitat de vida de la nostra veu”, ha advertit.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =