25n
Orgull
Orgull

Concentració el 20 d'agost davant Tragsa pel seu "menyspreu" cap als bombers forestals

EP (GVA)

Concentració el 20 d'agost davant Tragsa pel seu "menyspreu" cap als bombers forestals
10/08/2018 -

Intersindical Valenciana ha convocat als bombers forestals a sumar-se a una concentració el dilluns 20 d’agost enfront de la seu de Tragsa a València per a expressar el seu “malestar pel menyspreu continuat de l’empresa cap als treballadors i exigir el compliment dels acords signats, com la regulació de la segona activitat i l’adequació retributiva”.

El sindicat ha manifestat en un comunicat que les conselleries amb competències en la protecció del patrimoni natural “han deixat perdre tres hiverns sense fer el que toca” i ha lamentat que, ara, “quan ens enfrontem al pitjor incendi forestal dels últims cinc anys (Llutxent), ens trobem sense una estructura integrada i integral de resposta davant les emergències i, a més, amb bona part del personal que ha de combatre aquestes catàstrofes en peus de guerra davant un conflicte laboral que porta tota l’actual legislatura sense obtenir cap resposta satisfactòria”.

D’acord amb el sindicat, durant els últims mesos ha sigut el cos d’agents mediambientals el que s’ha mobilitzat “contra una dinàmica de diversificació funcional del tot irresponsable amb la qual, en contra de tots els preceptes de la prevenció de riscos laborals, s’ha posat en perill la seguretat de les treballadores i treballadors i, fins i tot, la de les persones a les quals s’ha d’atendre en situació d’emergència”.

Ara, indica Intersindical, són els bombers forestals els que, més d’un any després de la signatura de diferents acords, “s’han de tornar a mobilitzar per a exigir allò que mai se li hauria d’exigir a una empresa pública: responsabilitat i fiabilitat respecte als compromisos adquirits”.

Com a primera mesura de pressió, Intersindical Valenciana ha convocat una concentració el 20 d’agost, de 10.00 a 12.00 hores, una acció que s’ha adoptat “des de la responsabilitat inqüestionable que caracteritza aquest col·lectiu laboral”, adaptada al nivell d’alerta d’incendis que marca el calendari. “Esperem no haver d’intensificar la pressió ni augmentar les jornades de lluita a partir de setembre“, ha advertit el sindicat.

A més, Intersindical iniciarà un procés de “coordinació i confluència” dels diferents col·lectius laborals que han d’intervenir en situacions d’emergència “per a defensar davant l’administració una proposta integral de protecció del territori i de resposta davant les emergències”.

Tragsa afirma que “no ha menyspreat” als bombers forestals

El Grup Tragsa ha afirmat que “no ha menyspreat” en cap moment “la imprescindible labor de les Brigades de Reforços en Incendis Forestals (BRIF), ni cap dels altres col·lectius que presten servei en la campanya nacional de lluita contra incendis”, i ha defensat que la revisió parcial del seu XVII Conveni, que es va aconseguir al desembre, “dóna resposta a les principals reivindicacions històriques del col·lectiu”.

Fonts de l’empresa han assenyalat que entre els punts d’aquest acord destaquen “especialment” la seua denominació de bombers forestals, amb una nova classificació professional, i el reconeixement de la segona activitat, que “dóna solució a aquells professionals del col·lectiu que hagen perdut la capacitat física per a acudir a l’extinció directa d’incendis forestals”.

Així, des de la companyia han destacat el treball “encomiable” que han realitzat els bombers forestals en el foc que en aquests dies ha afectat quasi 3.300 hectàrees en diversos municipis de València, i que està ja estabilitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 9 =