25n
25N
25N

Regidors i Alts càrrecs municipals signen la seua adhesió al Codi de Bon Govern de la Generalitat

Han rubricat el document les i els regidors que no formaven part de la Corporació en el mandat anterior

Regidors i Alts càrrecs municipals signen la seua adhesió al Codi de Bon Govern de la Generalitat
06/02/2020 -

Regidors del Govern Municipal, de grups de l’Oposició i alts càrrecs municipals han signat este matí la seua adhesió voluntària al Codi de Bon Govern de la Generalitat, en un acte celebrat a l’Hemicicle, presidit per l’alcalde, Joan Ribó. Les i els regidors que no van formar part de la Corporació durant el passat mandat 2015-2019 i que, per tant, no havien signat la seua adhesió al document, igual que alts càrrecs de nova incorporació, ho han fet hui.

L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat que València «és una ciutat de gent honesta, que vol un sistema també honest; i els representants de la ciutadania hem d’estar a l’altura». Ribó ha subratllat la importància d’impulsar una gestió transparent («hem obert la Casa del Poble al poble») i de ser «exemple de decència, sobrietat i integritat en totes les nostres accions».

L’acte ha comptat amb la presència de la consellera de Transparència i Participació, Rosa Pérez, qui ha destacat que l’objectiu és «impulsar dia a dia la qualitat democràtica». Per part seua, la regidora de Transparència i Govern Obert, Elisa Valía, ha subratllat la importància del Codi de Bon Govern perquè «expressa el compromís amb la ciutadania en defensa de l’interés general».

A més dels regidors que es van integrar en el Govern (Luisa Notario, Pilar Bernabé, Aarón Cano, Alejandro Ramón, Emiliano García i la mateixa Elisa Valía), han rubricat el text la regidora del Grup Popular María José Ferrer (la resta de membres del PP no han pogut assistir però han manifestat la seua voluntat de sumar-se) i els regidors de Ciutadans Rocío Gil, Rafael Pardo i Javier Copoví (els altres components del grup van formar part de l’anterior mandat). Únicament els edils del grup Vox han refusat participar. A més dels regidors i regidores, també han estampat la seua signatura els alts càrrecs municipals que no formaven part del Consistori en el mandat 20015-2019. Tots han rebut també una ‘carpeta electrònica’ amb els continguts del Codi.

El Codi de Bon Govern va ser aprovat el 6 de maig de 2016 per la Generalitat, i l’Ajuntament de València va ser el primer municipi de la Comunitat Valenciana a adherir-se. La de hui és la segona ocasió en la qual es duu a terme este acte de compromís amb l’eina autonòmica de transparència i regeneració democràtica, que va ser aprovada per decret 56/2016 del Consell, amb l’objectiu de «dotar als alts càrrecs d’un instrument que guie les seues actuacions amb l’objectiu de fer unes administracions públiques integres, eficaces i eficients». El Codi «persegueix promoure la millora de la qualitat democràtica i la generació de vincles de confiança entre les institucions i la ciutadania».

En els seus 50 articles i annexos, el text recull i regula de manera detallada la conducta a la qual es comprometen les persones signants en nombrosos i diferents aspectes relacionats amb la gestió pública. Així, es fa esment exprés de principis com el respecte als drets humans, la no discriminació i respecte a la diversitat, la igualtat de dones i homes, l’aconfessionalitat, o l’exemplaritat i dignitat institucional. També es regulen aspectes concrets que interfereixen en una bona conducta pública, com la prohibició de comptes en paradisos fiscals, la rendició de comptes, la presència en internet, les despeses en actes derivats de l’exercici del càrrec, obsequis i regals o ús de targetes de crèdit o dèbit, entre altres. El text combina normes de caràcter jurídic amb criteris de conducta, valors democràtics i principis ètics com «la integritat, la sobrietat, l’exemplaritat, la responsabilitat i la cooperació».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + disset =

caixaontinyent
paterna