25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana encarrega més avions amb material de la Xina per a compartir-los amb altres CCAA

La Comunitat Valenciana encarrega més avions amb material de la Xina per a compartir-los amb altres CCAA
25/03/2020 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat aquest dimecres que ja han encarregat més avions amb material sanitari de la Xina per a reforçar l’atenció del coronavirus, un segon aquest cap de setmana i un altre per a la pròxima amb la intenció de compartir-lo amb altres comunitats autònomes.

En una entrevista en ‘El programa d’Ana Rosa’, ha celebrat l’arribada del primer enviament durant aquesta nit, del qual tot el material es reparteix a hospitals i residències com “el que més preocupa”. Es tracta d’una operació d’11 milions d’euros pagada per la Generalitat gràcies a un empresari xinés establit en la Comunitat.

Per als pròxims avions, Puig ha augurat que “si tot va bé” el segon encàrrec arribarà a la fi d’aquesta setmana, recordant la situació “molt complicada” que hi ha a la Xina per a exportar material. El tercer, ja sol·licitat, arribaria la setmana vinent, amb la intenció de “compartir-ho amb alguna comunitat autònoma”.

El material que transporten és tant màscares com equips de protecció i “sobretot, respiradors, una qüestió fonamental per a atendre la demanda de les UCI (unitats de vigilància intensiva)”. De moment, la Comunitat disposa del voltant de quatre milions de màscares gràcies al primer enviament, per la qual cosa és “una experiència molt positiva”.

En aquest context, el cap del Consell ha destacat que la sanitat valenciana continua en un “creixement estable” de casos de Covid-19, encara que desgraciadament continuen augmentant les defuncions.

OBJECTIU, 1.200 UCI

Respecte als hospitals de campanya, l’objectiu de la Generalitat és arribar a obtindre 1.200 UCI, amb una dimensió de 500 llits en el de València, 400 en el d’Alacant i 200 en el de Castelló. No seran de tipus campament, sinó “hospitals com a tal” habilitats al costat dels centres de referència de les tres capitals (La Fe i els dos generals) i als quals es derivaran els malalts més lleus.

Davant les queixes per la falta d’equips, Puig ha defensat que “als hospitals s’ha intentat mantindre el subministrament de la manera més racional possible”, confiant a disposar de més material gràcies al primer enviament xinés i a la distribució que fa “a poc a poc” el Ministeri de Sanitat.

També ha agraït la col·laboració de les empreses valencianes per a produir nous equips propis, una cosa fonamental per al mitjà termini”, al costat dels desenvolupadors de material amb impressores 3D. “Espere que aqueixa tensió es puga anar reduint”, ha asseverat.

Sobre els recursos del Govern, el president valencià ha ressaltat que “comença a haver-hi una certa llum” després del repartiment d’aquest dimarts, encara que ha tornat a urgir al fet que les comunitats disposen de liquiditat per a pagar als proveïdors i així “l’economia no caiga absolutament”.

En la Comunitat, “plou sobre mullat: som la comunitat més infrafinançada d’Espanya i, per tant, a la nostra crisi de tresoreria habitual se suma aquesta situació”. “Simplement és poder pagar, és el primer”, ha insistit.

“NO PODEM DONAR CAP ESPECTACLE”

En clau nacional, Ximo Puig ha posat l’accent que la pandèmia és una qüestió de país i “quasi una batalla mundial” que requereix la col·laboració del Govern i de totes les comunitats autònomes.

“No es tracta que ningú es vaja a salvar només, de la política s’haurà de parlar en el futur”, ha reivindicat, agraint el “sentit de la responsabilitat” dels partits valencians. I ha reblat: “No podem donar cap espectacle”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =