Comunitat Valenciana

El Corredor Mediterrani reduirà mitja hora el trajecte de València a Barcelona en 2019

Aquesta reducció es deu a l’engegada de la variant de Vandellós i Tarragona

1 minut

Campo.Tren de la costa

Bones noves per al Corredor del Mediterrani. I és que Josep Vicent Boira, l'Alt Comissionat del Corredor Mediterrani, ha informat, durant el Fòrum Valencià pel Corredor, que a principis de gener estarà acabat un dels trams més esperats pels valencians: la variant de Vandellós i Tarragona. El motiu? La seua entrada en funcionament permetrà retallar la distància entre València i Barcelona un total de 30 minuts.

D'aquesta manera, el trajecte ferroviari passarà de les tres hores actuals a les dues hores i mitja. Una reducció que, si tot va bé, es podrà gaudir entre el primer trimestre de 2019. Així, no solament es posarà fi a un dels colls de botella del Corredor Mediterrani que, en els últims temps, ha fet que els trajectes es perllongaren més d'eixes tres hores, sinó que suposa un pas més per a la creació d'un corredor que, sens dubte, aportarà importants beneficis per a la nostra economia.

En aquest fòrum, que ha estat presidit per la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, ha aprofitat per a demanar que, en els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat, "es contemplen els recursos necessaris perquè el Corredor Mediterrani siga una realitat. És ara o mai perquè des de la Generalitat Valenciana hem fet els deures".

Durant les intervencions, també s'ha posat l'accent principalment en la necessitat de comptar amb un corredor que no solament crearà una millor connexió entre les diferents ciutats espanyoles, sinó que es tracta d'una infraestructura molt més respectuosa amb el medi ambient.

BENEFICIS DEL CORREDOR DEL MEDITERRANI

El Corredor del Mediterrani és una doble via ferroviària d'alta velocitat, que discorrerà des d'Algesires fins a la frontera francesa, connectant al seu pas ciutats com Barcelona, València, Alacant, Múrcia o Màlaga. Una infraestructura que no solament ens permetrà viatjar més ràpidament i amb major freqüència, sinó que, a més, serà un impuls per a l'economia, el turisme i l'ocupació.

Així mateix, no solament reduirà a quasi la meitat els temps de transport entre les ciutats del litoral mediterrani i millorarà la competitivitat econòmica, arribant, fins i tot, a potenciar el comerç internacional, sinó que també suposarà avantatges per als viatgers quant a l'augment de la freqüència de trens, així com un impuls per al turisme, sector clau per a la generació de riquesa i ocupació. Per descomptat, amb el Corredor Mediterrani també es fa una aposta cap a la sostenibilitat, en comptar amb un mitjà de transport més respectuós amb el medi ambient i més eficient energèticament.