25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana, "amb una de les taxes més altes del món de població vacunada amb pauta completa"

Barceló ha assenyalat que s’han administrat més de 5,4 milions de dosis, el 95% de les rebudes

La Comunitat Valenciana, "amb una de les taxes més altes del món de població vacunada amb pauta completa"
27/07/2021 -

La vacunació ha suposat un punt d’inflexió en la lluita contra la pandèmia. De fet, i en plena quarta ona, “ha quedat demostrada la seguretat de les vacunes”, va apuntar la consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant la seua compareixença davant la Diputació Permanent de Les Corts. I és que, des que es va completar la immunització entre les persones majors – fa quatre mesos – “no s’ha produït ni una sola defunció per Covid-19 en centres de majors, i s’ha reduït dràsticament els quadres greus de la malaltia”.

Així, Barceló ha fet una crida a la vacunació per a aconseguir la meta: arribar al 9 d’Octubre amb el 70% de la població major de 12 anys amb la pauta completa. De moment, el ritme en la Comunitat Valenciana és favorable: a més de 3 milions de persones ja se’ls ha inoculat una dosi, mentre que més de 2,5 milions de persones compten amb la pauta completa. En aquest sentit, com ha explicat la consellera, “des de finals de desembre, hem inoculat més de 5,4 milions de dosis, és a dir, el 95% de les quals hem rebut”.

D’aquesta manera, ha assenyalat, “la Comunitat Valenciana compta amb una taxa de les més altes del món de població vacunada amb pauta completa, per damunt de països com Alemanya, França, Dinamarca, Portugal, els Estats Units o Suïssa, entre altres”.I aquest ritme de vacunació continuarà incrementant-se, gràcies a les dosis extres – 243.970 – que s’espera que el territori valencià reba durant els mesos d’agost i setembre. “Aquest increment de vacunes, al costat de la notificació de vacances que han fet més de 211.000 valencians i valencianes, ens permetrà ser més eficients, ajustar la immunització i avançar amb major rapidesa en la vacunació de la ciutadania”.

De fet, la Comunitat Valenciana començarà a vacunar aquesta setmana als grups d’edat d’entre 20 i 29 anys, mentre que s’ha fixat l’última setmana d’agost per a començar amb la vacunació de les persones d’entre 16 i 19 anys, “que permetrà que comencen el curs escolar amb una de les dosis”. Només queden dos mesos per a arribar a la immunitat de grup i, per aquest motiu, Barceló ha demanat responsabilitat: “no podem relaxar-nos ara. Continuem complint amb les mesures de prevenció”.

Més de 70% dels nous casos són de la variant delta

La variant delta ja és la predominant a la Comunitat Valenciana. Així, més del 70% dels nous casos es produeixen per aquesta nova soca que es caracteritza per una major transmissibilitat. En aquest sentit, la consellera de Sanitat ha posat en valor les actuals restriccions, vigents fins al 16 d’agost, “que han contribuït, al costat de l’esforç dels i les joves, al fet que, en aquests moments, la Comunitat Valenciana comence a doblegar la quarta ona – cinquena per a la resta d’Espanya”.

Sobre aquest tema, Barceló ha informat que s’ha registrat un increment del nombre de brots d’origen social – un 82% es produeixen en reunions en l’àmbit públic i privat – que estan afectant, en gran manera, a la població d’entre 20 i 29 anys – amb una incidència acumulada de 1.519 persones per cada 100.000 habitants – seguit del grup d’edat d’entre 12 i 19 anys amb una incidència de 1.324.

Així i tot, aquest augment en la incidència acumulada – actualment se situa en 120, inferior a la mitjana espanyola – no ha suposat un increment considerable de la pressió hospitalària, si es compara amb ones anteriors. De fet, actualment, 586 persones es troben ingressades per coronavirus enfront de les 4.777 del passat mes de gener; i 78 persones romanen en l’UCI enfront de les 670 de gener. No obstant això, ha assenyalat Barceló, “no són dades positives, i no podem baixar la guàrdia”.

REFORÇ DE LA XARXA SANITÀRIA PÚBLICA

Finalment, la consellera de Sanitat va aprofitar la seua compareixença per a destacar que “des de Sanitat continuarem enfortint el sistema sanitari i el continuarem adaptant”. De fet, en aquests moments la xarxa pública sanitària compta amb un reforç de 13.803 professionals, gràcies als contractes que s’han renovat del pla de vacances i els nous rastrejadors.

En concret, per a reforçar el sistema sanitari durant la pandèmia s’ha reforçat la plantilla habitual de 2020 en 9.045 professionals, a més s’han renovat 6.053 contractes i s’ha renovat al personal d’infermeria, 900 professionals.

D’altra banda, per a cobrir el Pla de Vacances i de reforç d’estiu s’han realitzat 7.300 nous contractes i s’han contractat 450 rastrejadors per a reforçar el seguiment de casos Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 12 =