25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana és la segona CCAA en nombre de rastrejadors militars

La Comunitat Valenciana és la segona CCAA en nombre de rastrejadors militars
06/11/2020 -

La Comunitat Valenciana és la segona comunitat autònoma amb major nombre de rastrejadors militars, 312, dels 2.000 que treballen en aquesta labor en tot el territori nacional com a resposta a l’oferta que va realitzar el Govern per a la col·laboració de les Forces Armades dins de l”Operació Baluard’.

En concret, aquest dijous es va aconseguir la xifra de 2.063 rastrejadors militars operatius. És un 32 per cent del total d’efectius de les Forces Armades formats per a poder realitzar aquesta labor de lluita contra la Covid-19.

La sotssecretària de Defensa, Amparo Valcarce, va revelar aquest dijous davant la Comissió de Defensa que s’ha format a 6.436 efectius en el Ministeri de Defensa com a rastrejadors, mitjançant el Sistema d’Ensenyament Militar, per a la seua integració en les Unitats de Vigilància Epidemiològica, abastant tot el territori nacional.

Els últims militars a sumar-se a les labors de rastreig han sigut els que aquesta setmana van ser activats a Andalusia, València i Castella i Lleó de diverses seccions epidemiològiques que estaven ja en fase d’integració amb els seus sistemes informàtics.

Després d’aquestes noves incorporacions, Castella i Lleó és la que comunitat que més rastrejadors militars ha activat amb un total de 360, segons dades del Departament dirigit per Margarita Robles.

Li segueixen València amb 312, Andalusia amb 210, Galícia amb 190, Madrid amb 150, Castella-la Manxa amb 141, Murcia amb 110, Balears amb 107, Astúries amb 90, Aragó amb 88, Cantàbria amb 64, Extremadura amb 60, Navarresa amb 43, Ceuta amb 40, Melilla amb 37, Canàries amb 31 i La Rioja amb 30.

CATALUNYA I EUSKADI, LES ÚNIQUES QUE NO L’HAN DEMANAT

Catalunya i Euskadi són les úniques autonomies que han decidit no sol·licitar aquesta col·laboració de les Forces Armades per a incorporar rastrejadors militars als seus serveis autonòmics.

En aquesta segona ona de coronavirus, la labor dels militars s’està centrant en aquesta funció de rastreig i en desinfeccions en diferents infraestructures o serveis essencials, sobretot a la Comunitat de Madrid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un − 1 =