25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana retrocedirà en la desescalada davant l'augment de contagis

La interdepartamental acordarà hui “mesures contundents”, tal com ha avançat el president Ximo Puig

La Comunitat Valenciana retrocedirà en la desescalada davant l'augment de contagis

Els contagis s’han disparat en els últims dies en la Comunitat Valenciana i en la resta d’Espanya. L’entrada de la variant delta, unida a la relaxació de les mesures restrictives i a les celebracions de festes de fi de curs han fet que la transmissió del coronavirus haja tornat a descontrolar-se, aquesta vegada entre la població més jove, augmentant la incidència acumulada i començant a elevar la pressió hospitalària.

Davant aquest escenari la Generalitat Valenciana té previst celebrar, durant el matí, una nova reunió de la mesa interdepartamental per a acordar una resposta “contundent” a la situació, tal com ahir va avançar el president Ximo Puig.

En la trobada es plantejarà la reducció d’aforament i d’horaris en sectors com l’hostaleria i l’oci nocturn, i fins i tot sembla molt probable que s’adopte el tancament d’aquest últim, tal com estan fent altres autonomies. Sobre el possible tancament de l’oci nocturn Puig recordava que “no hi ha una mesura única, és una atmosfera comuna per a superar aquest moment apel·lant a la corresponsabilitat i a l’esforç que hem fet enguany” mentre que, respecte a si està sobre la taula el tancament perimetral de la regió, sense voler avançar “cap mena de mesura”, avançava una reunió amb Delegació de Govern i les forces de seguretat per a “actuar en conseqüència” després d’acordar les restriccions.

LES AUTONOMIES COMENCEN A PRENDRE MESURES

Unes restriccions que entrarien en vigor aquest cap de setmana i que podrien anar acompanyades d’altres mesures més estrictes com el tancament perimetral d’algunes zones on la incidència estiga disparada, una restricció que s’ha establit en les últimes hores a Cantàbria i Extremadura. En aquest sentit, les Comunitats Autònomes continuen decretant noves mesures, sent Aragó l’última a anunciar que tota la regió tornarà al nivell 2 d’alerta sanitària, establint el tancament de l’hostaleria a les 23.00 hores. A Catalunya aquest cap de setmana es tancarà l’oci de nocturn i s’imposaran restriccions en esdeveniments que se celebren a l’aire lliure davant l’alta propagació de les noves variants del coronavirus.

Per part seua, comunitats com Madrid, Andalusia, Castella-la Manxa o Galícia no tenen previst implementar noves restriccions, encara que en aquesta última serà obligatori presentar una PCR realitzada 48 hores abans per a acudir a algun local de les ciutats amb nivell alt de restriccions i es tancaran les platges i parcs en horari nocturn per a evitar els botellons.

“UNA SITUACIÓ COMPLICADA”

El president Ximo Puig reconeixia ahir que ens trobem “en una situació complicada”. El cap del Consell afirmava que “hem de ser conscients que la pandèmia ha empitjorat, encara que no té la virulència ni l’estrés hospitalari del passat” i avançava que “perquè açò no succeïsca cal prendre decisions i les prendrem amb l’objectiu d’intentar mitigar al màxim l’avanç d’allò que ja és una realitat: que la variant delta, l’índia, afecta la propagació enorme del virus”.

Puig es va reunir ahir amb persones expertes de diferents àmbits per a abordar l’evolució de la pandèmia i garantia que la mesa interdepartamental analitzarà els informes tècnics i que totes les decisions es prendran amb criteris epidemiològics i “pensant en l’interés general i en la salut de la ciutadania”.

Després de recordar que la situació actual no té “res a veure amb l’explosió de principis d’any“, advertia que l’extensió del virus és preocupant encara que no hi haja pressió hospitalària i que els joves són els principals afectats perquè no estan vacunats.

ES MANTÉ L’ESTRATÈGIA DE VACUNACIÓ

En matèria de vacunació, sobre si contempla l’autocita de vacunació per a majors de 16 anys igual que altres comunitats autònomes, Puig defensava que l’estratègia valenciana està basada en criteris epidemiològics establits pels propis vacunòlegs “tenint en compte les cohorts de població que pateixen més a major edat”.

Sobre aquest tema garantia que se seguirà l’itinerari previst: aquestes setmanes vacunant entre 39 i 30 anys i les pròximes de 29 a 20 “a mesura que siguem capaços d’avançar en la vacunació”. El president confia que durant el pròxim mes d’agost es puga vacunar a edats inferiors. “No es pot intentar substituir una qüestió per una altra; el virus ataca als que pot atacar: els no vacunats”, asseverava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − quatre =