25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana rep 650 milions dels fons europeus que el Govern ha repartit entre nou CCAA

La Comunitat Valenciana rep 650 milions dels fons europeus que el Govern ha repartit entre nou CCAA
28/05/2021 -

La Comunitat Valenciana és la segona, després de Catalunya, que més diners rep dels fons europeus que el Govern distribueix entre nou comunitats autònomes en obtenir 650 milions d’euros.

El Govern ha acordat aquest divendres la distribució de 3.056,84 milions d’euros del nou compartiment REACT-UE del Fons de Finançament, al qual s’han adherit nou Comunitats Autònomes.

Aquests recursos corresponen al finançament per a 2021 del compartiment Fons de Liquiditat REACT-UE, una nova eina inclosa dins del Fons de Finançament a les Comunitats Autònomes i que permet una bestreta d’aquests recursos i facilita liquiditat per al desplegament i l’absorció d’aquestes ajudes comunitàries.

En aquest fons estan adherides nou Comunitats Autònomes: Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Múrcia, La Rioja i la Comunitat Valenciana, sent totes les sol·licituds acceptades.

D’aquesta manera, Catalunya (1.487,08 milions) és la Comunitat Autònoma que més rebrà, seguida de la Comunitat Valenciana (650 milions), Castella-la Manxa (387,98 milions), Canàries (150 milions), Extremadura (125 milions), Múrcia (100,94 milions), Cantàbria (84 milions), Astúries (47,84 milions) i La Rioja (24 milions).

ANTICIPAR ELS RECURSOS

Aquest compartiment permet anticipar els recursos que posteriorment arribaran procedents de l’Ajuda REACT-UE. El mes de març passat, Hisenda va aprovar el procediment i les condicions necessàries perquè els diversos territoris puguen adherir-se al nou compartimente Fons de Liquiditat REACT-UE, que permetrà agilitzar l’ús dels fons comunitaris contemplats en l’Ajuda REACT-UE, dotada amb 10.000 milions.

D’aquesta manera, es pretén anticipar eixes quantitats a les Comunitats que ho han sol·licitat, tot això sense comprometre el seu pressupost ni el calendari de pagaments a la resta de proveïdors i creditors.

Aquest nou compartiment preveu en el seu funcionament ordinari tres desemborsaments anuals en funció del ritme d’execució dels programes i de les necessitats financeres de les Comunitats Autònomes.

No obstant això, durant el 2021 es preveuen dos pagaments: el primer de fins a la meitat de la quantitat assignada anualment per Hisenda en aquest Acord i un segon desemborsament que s’haurà de sol·licitar al setembre en funció de les necessitats de liquiditat acreditades.

DESEMBORSAMENT INICIAL

En aquest context, algunes Comunitats Autònomes adherides han sol·licitat un pagament inicial, conforme a l’acord de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics de 17 de març. Les que no ho han reclamat ara preveuen fer-ho a partir de setembre.

El desemborsament inicial de 2021, que ascendeix a un import de 685,96 milions d’euros, es distribueix entre les CCAA de manera que la Comunitat Valenciana rebrà 325 milions; Castella-la Manxa, 193,99 milions; Extremadura, 62,50 milions; Múrcia, 50,47 milions; Cantàbria, 42 milions i La Rioja, 12 milions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =