25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana lidera el 'rànquing' nacional en nombre de distincions 'Compromís Qualitat Turística'

Un total de 844 serveis turístics de les tres províncies han obtingut ja aquest distintiu de qualitat, quasi el 15% dels concedits a nivell nacional

La Comunitat Valenciana lidera el 'rànquing' nacional en nombre de distincions 'Compromís Qualitat Turística'
08/01/2018 -

La Comunitat Valenciana lidera el ‘rànquing’ nacional en nombre de distincions ‘Compromís Qualitat Turística’ amb un total de 844 serveis turístics distingits, que representen quasi el 15% dels concedits a escala internacional.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “així ho ha corroborat la Secretaria d’Estat de Turisme durant l’últim Comité de Distinció del Sicted, celebrat recentment” i ha destacat que “el bon acolliment del projecte que impulsa la Generalitat a través de l’Agència Valenciana del Turisme i els resultats obtinguts en 2017 demostren que es tracta d’una iniciativa molt bé acollida per les 24 destinacions que participen en ella”.

Així mateix, Colomer ha posat l’accent que “si bé la Comunitat Valenciana va començar a implantar aquesta metodologia l’any 2012, no ha sigut fins fa dos anys quan realment s’ha consolidat el projecte” i ha ressaltat que “la configuració d’aquests com a xarxa de destinacions de qualitat és un salt qualitatiu molt important en el projecte i ens permetrà en 2018 orientar aquest també des de l’òptica del producte, generant dinàmiques entre tots ells”.

Així, i atenent a les distincions per províncies, destaca la província d’Alacant, amb 415 serveis turístics distingits, representant el 49,17% de total de distincions autonòmiques, atés que és la que més destinacions turístiques estan implantant el Sicted a la Comunitat Valenciana (10 destinacions).

La província de València compta amb 6 destinacions participant i els seus 288 distingits representen el 34,12% de la Comunitat, sent també la capital que més guardons ostenta (96). Per la seua banda, la província de Castelló amb 8 destinacions adherides al Sicted representa el 19,79% en nombre de distincions amb un total de 141.

Projecte Sicted

El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (Sicted) és una metodologia dirigida a la millora contínua en la prestació de serveis turístics que impulsen conjuntament la Secretaria d’Estat de Turisme i les comunitats autònomes mitjançant la signatura de convenis de col·laboració perquè aquestes últimes la implanten en el seu territori.

El Sicted té com a objectius principals obtenir un nivell homogeni de qualitat en tots els serveis en els quals interactua un turista en una destinació i fomentar entre tots els agents la millora contínua d’aquest a través de la taula de qualitat.

Una vegada la destinació està adherida, poden participar en el projecte tots aquells serveis, tant de gestió pública o privada, amb els quals un turista interactua durant la seua estada en una destinació, ja siga de forma directa (allotjament, hostaleria, agències de viatges, empreses de turisme actiu, informació turística, comerços, transport, etc.) o indirecta (serveis de seguretat, de neteja…). En total poden participar fins a 33 tipus de serveis diferents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =

bombers
bombers
Valencia activa