25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana registra una ocupació rural del 60% per a Setmana Santa

La Comunitat Valenciana registra una ocupació rural del 60% per a Setmana Santa
02/04/2021 -

L’ocupació dels allotjaments rurals en la Comunitat Valenciana per a les nits compreses entre l’1 i el 4 d’abril, el període de Setmana Santa, arriba al 60%, segons dades d’Escapadarural.com, portal líder del sector rural.

Aquesta autonomia se situa així per darrere de la Comunitat de Madrid (94%), País Basc i Catalunya (78%), i per davant d’Andalusia (53%), Múrcia (49%), Extremadura (48%), Navarra (47%), Castella-la Manxa (46%), Aragó (39%) i Castella i Lleó (35%) i La Rioja (32%).

A escala nacional la dada se situa en el 49%. El tancament perimetral, marcat des del Govern central a totes les comunitats autònomes (exceptuant Illes Balears i Illes Canàries) davant la pandèmia de la Covid-19, permet la mobilitat intracomunitària i posa el focus en els destins de proximitat.

Els turistes rurals aprofitaran aquests dies festius per a descobrir zones de la seua regió i gaudir de les seues vacances en plena naturalesa. Després de l’anunci del Govern central, la cerca d’allotjaments rurals en Escapadarural.com va augmentar un 18% respecte als primers dies de març, la qual cosa es tradueix en 2.100.000 visites d’interessats a fer turisme rural des de principi de mes.

Aquestes xifres, unides a les dades d’ocupació, ens confirmen l’interés que el turisme rural continua despertant aquest 2021 entre els viatgers.

“Fa a penes dues setmanes la xifra de reserves se situava per davall del 20%, la qual cosa ens indica que estem en un moment de creixement exponencial que serà més pronunciat a mesura que ens acostem als dies de festa”, explica Empar Baños, responsable de premsa d’Escapadarural.com.

La Setmana Santa és tradicionalment una temporada clau per al sector del turisme rural -en 2019 l’ocupació mitjana va ser d’un 72%- que enguany ha d’adaptar-se a les restriccions de mobilitat imposades per la crisi sanitària de la Covid-19, però que confia a salvar la campanya amb el viatger intracomunitari.

“L’oportunitat enguany passa pel turista que aprofita la situació per a conéixer millor les zones rurals de la seua comunitat, triant un establiment rural pròxim i en contacte amb la naturalesa”, afig Baños.

PER COMUNITATS

Per comunitats autònomes, Madrid ocupa el primer lloc amb un 94% d’ocupació. Les cases rurals madrilenyes s’han convertit en l’alternativa més desitjada pels turistes locals per a gaudir de la naturalesa en temps de pandèmia.

Davant les restriccions per a moure’s per altres comunitats, des de l’arribada del coronavirus la Comunitat de Madrid ve registrant excel·lents xifres d’ocupació rural tots els caps de setmana i períodes vacacionals.

El segon lloc l’ocupa el País Basc amb un 78% que, com la resta de comunitats, està tancat perimetralment, però no prohibeix als seus ciutadans desplaçar-se sense limitacions dins de la comunitat autònoma, alguna cosa que no succeïa des del 13 de gener.

Una cosa semblant ocorre amb Catalunya, també amb una ocupació del 78% i que permet el desplaçament comarcal des del 15 de març, sempre que siguen amb el mateix nucli de convivència, la qual cosa ha animat a molts viatgers catalans a desplaçar-se a l’entorn natural i reservar una casa rural.

Els següents llocs de la taula els ocupen Galícia (30%), Cantàbria (21%) i Astúries (16%). Per províncies, Madrid ocupa també la primera posició seguida d’Àlaba (91%), Sevilla (85%), Tarragona (81%) i Barcelona (80%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =

museo prehistoria
museo prehistoria