25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana limita l'accés a 12 parcs naturals per a prevenir incendis durant l'onada de calor

La Comunitat Valenciana limita l'accés a 12 parcs naturals per a prevenir incendis durant l'onada de calor
11/08/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres una sèrie de mesures preventives davant l'”excepcional” onada de calor que afecta el territori aquesta setmana i el consegüent risc d’incendis forestals, que inclouen la limitació d’accés a 12 parcs naturals de la Comunitat Valenciana i la prohibició de circular per pistes forestals i transitar per senderes .

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat establirà, a partir d’aquest dijous, el nivell 3 de preemergència davant risc d’incendis forestals, derivat del perill generat per l’onada de calor.

Així ho ha explicat Puig després de presidir una reunió a Dénia per a analitzar els efectes de l’onada de calor, en la qual han participat l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt; la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Puig ha detallat que aquest dijous la Conselleria de Medi Ambient i la d’Interior publicaran una resolució vigent a partir del divendres amb mesures de prevenció.

El Consell, en tant dure l’onada de calor, limita l’accés a 12 parcs naturals com a mesura preventiva. La mesura afecta el trànsit de persones per senderes –restricció ja contemplada en el nivell 3 de preemergència–, així com la circulació de vehicles per pistes forestals, una mesura que s’afig a les ja contemplades per a aquestes situacions.

Els parcs afectats són la Serra d’Irta, El Penyagolosa, El Desert de les Palmes, Parc Natural de la Tinença de Benifassà, Serrà Espadà, La Serra Calderona, Puebla de San Miguel, Parc Natural del Túria, Parc Natural de las Hoces del Cabriel, la Serra de Mariola, Font Roja i el Prat de Cabanes.

En la resta de parcs naturals s’aplicaren les restriccions relatives al nivell d’emergència 3 i que es corresponen amb la prohibició de transitar per senderes i camp través.

Es prohibeix també qualsevol tipus de prova esportiva que transcórrega per terreny forestal, utilitzar els paellers de les zones recreatives, se suspenen les zones d’acampada i tots els treballs que comporten un risc d’incendi forestal. Puig ha recordat a més la prohibició de fer qualsevol foc, inclosos els festius.

La resolució inclou a més recomanacions de la Conselleria de Sanitat enfront de l’onada de calor. La Conselleria ha activat aquest dimecres el nivell alt d’alerta sanitària en 22 municipis i alerta que el risc podria arribar a alt o extrem per calor en el 64% dels municipis.

Sanitat aconsella de manera general no eixir de casa entre les 12 i les 16 h, beure aigua encara que no es tinga set i fer menjars frugals. A persones majors, amb malalties cròniques, infància i gestants recomana extremar les precaucions.

Puig ha informat a més que es realitzaren vols d’humidificació, amb descàrregues d’aigua en terrenys forestals, i que es reforcen en un 50% els vols de vigilància preventiva en tot el territori. S’ha contactat amb tots els tres consorcis provincials de bombers perquè incrementen els seus recursos.

El president ha advertit que “estem davant una situació excepcional” i s’ha referit als incendis “molt potents” que han tingut lloc en l’arc Mediterrani, “sobretot circumscrits a l’oriental però estan avançant cap a l’occidental”, ha assenyalat.

“Viurem un episodi molt potent, que tant de bo siga menys dur del que podria arribar a passar. Previndre és fonamental. La nostra obligació és posar totes les mesures necessàries perquè aquest episodi siga el menys greu possible, mirant les imatges del que està passant a Grècia i Turquia”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − quatre =