25n
25N
25N

Turisme es proposa convertir la Comunitat Valenciana en destinació violeta a través de la Xarxa Tourist Info

Turisme es proposa convertir la Comunitat Valenciana en destinació violeta a través de la Xarxa Tourist Info
12/06/2020 -

Un acord entre Turisme CV i l’Institut Valencià de les Dones convertirà la Comunitat Valenciana en una destinació segura contra la violència de gènere, gràcies a la implantació de punts violeta en les 213 Oficines Tourist Info.

Aquest projecte sorgeix després d’una reunió entre el director general de Turisme de la Generalitat, Herick Campos, i la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such.

Per part seua, Campos ha explicat que aquesta proposta s’emmarca en els principis de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, “una norma que se sustenta, entre altres, en els principis d’hospitalitat i cultura d’acolliment, ètica i responsabilitat social, vertebració del territori, capital humà, coneixement i corresponsabilitat.

Campos ha puntualitzat que l’acord inclou la formació dels tècnics de les Tourist Info. “Amb l’avantatge que és una xarxa implantada en tot el territori valencià -ha assegurat Campos- i que el personal de les oficines pot atendre les afectades en el seu idioma per a posteriorment reconduir a les víctimes als serveis oficials de protecció”.

Ara, el director general de Turisme ha apuntat que el següent pas és iniciar els contactes amb els ajuntaments, “ja que aquests són els gestors de les Tourist Info i de la major part del seu personal”. “A continuació -ha informat- prepararem un calendari d’adhesió i finalment es durà a terme la formació dels tècnics que s’impartirà des de l’Institut Valencià de les Dones”.

“Volem que la Comunitat Valenciana es perceba com una destinació segura també en violència de gènere, tant per a aquelles dones que pogueren patir una agressió puntual estant de vacances, com per a les que es desplacen amb mesures de protecció”, ha precisat Campos.

Per part seua, María Such ha assenyalat que des de l’Institut Valencià de les Dones celebren aquesta col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, “perquè és una cosa que ens permetrà, gràcies a les Tourist Info, que es puga visibilitzar i sensibilitzar sobre el problema de violència de gènere”.

Such ha explicat que “el següent pas és formar als professionals de les Tourist Info, perquè si se’ls presenta alguna situació d’aquestes característiques estiguen preparats per a respondre coneixent el protocol i els passos que han de seguir”.

“Per part nostra -ha conclòs María Such- ens encarregarem de la formació d’aquests professionals i esperem poder comptar amb els 213 punts de referència Tourist Info i que això ens ajude a ampliar expectatives i detectar aquells casos que d’una altra forma seria molt difícil detectar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =