25n
25N
25N

Comunitat Valenciana i Catalunya aposten per coordinar l'oferta d'FP de tots dos territoris

Comunitat Valenciana i Catalunya aposten per coordinar l'oferta d'FP de tots dos territoris
21/11/2019 -

El conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, i el titular de la mateixa àrea de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, han apostat aquest dijous en el transcurs d’una reunió celebrada a Castelló per coordinar l’oferta de Formació Professional de tots dos territoris.

Segons ha explicat Marzà davant els mitjans, ha sigut una jornada de treball “molt positiva i fructífera” i han concretat com han treballat aquests últims anys i quines són les dificultats i les qüestions positives que fan i que comparteixen, “amb la finalitat de poder compaginar i coordinar, per exemple, l’oferta de Formació Professional”.

Marzà ha aclarit que la idea és veure com es coordinen “per a oferir i que persones que de manera habitual estan estudiant tant en un territori com en un altre puguen tindre coordinada aqueixa Formació Professional”.

“L’FP és més que necessària i la portem treballant durant molt de temps, i és una de les qüestions en les quals hem volgut posar especial èmfasi en aquesta legislatura”, ha apuntat el conseller, qui ha destacat que “aqueixa coordinació amb la resta de territoris per a poder desenvolupar i ser més eficients també a l’hora de gestionar i poder donar una millor resposta a les necessitats del territori és especialment necessària”.

Per això, ha subratllat que, a través de la Taula del Sénia, volien poder desenvolupar la coordinació de l’FP. “La idea és que l’oferta puga estar coordinada i que no dupliquem oferta a un costat i un altre, quan estem a molt pocs quilòmetres i els estudiants d’un costat i de l’altre poden compartir l’oferta”.

Per tant, ha destacat que el que es pretén és que allò que ja s’està oferint a Catalunya o en la Comunitat Valenciana puga ser coordinat i “no es repetisquen estudis que no tenen una demanda social o del sector productiu duplicada”, com -ha reconegut- és possible que s’estiga fent en l’actualitat, i al contrari, que es puguen aprofitar aqueixes ofertes que ja existeixen en els dos territoris i que es puga ser més “eficients”.

PROPOSTES CONJUNTES

Per part seua, Josep Bargalló, ha explicat les reflexions que ha compartit amb Marzà. “Si la Taula del Sénia reuneix ajuntaments de tres comunitats autònomes que fan propostes conjuntes d’infraestructures o d’equilibri territorial, nosaltres hem de ser capaços d’unir-nos i fer propostes conjuntes de planificació en FP”, ha afegit.

“Tenim a la comarca del Montsià estudis agraris, de nàutica i marítims que tindran una demanda de llocs de treball també en l’altre costat, i el lògic seria que no dobleguem esforços, sinó que ens ajuntem i puguem posar uns estudis que servisquen més al territori”, ha dit.

Així mateix, Bargalló ha explicat que si l’alumnat de Secundària d’Alcanar entén que la seua zona d’oci és Vinaròs, perquè també ha d’entendre que hi haja una oferta d’FP que estiga a Vinaròs i no estiga a Alcanar “i que la pot fer amb tota normalitat i a l’inrevés”. “El que no podem és tindre una oferta igual a un costat que a l’altre que es facen competència, quan el que necessitem és que els sectors productius tinguen un suport de l’administració amb una bona FP i l’hem de fer de la mà”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + huit =