25n
25N
25N

La Comunitat ha realitzat 40.000 PCR i 3.625 test i preveu augmentar el ritme amb laboratoris privats

Els serveis jurídics de la Generalitat ja estudien com regular que la sanitat privada pose tots els seus mitjans a disposició pública

La Comunitat ha realitzat 40.000 PCR i 3.625 test i preveu augmentar el ritme amb laboratoris privats
14/04/2020 -

La Comunitat Valenciana ha realitzat fins al moment a prop 40.000 PCR –30.758 que ha donat negatius i 9.213 positius– i un total de 3.625 test ràpids i preveu incrementar “moltíssim” aquest ritme gràcies a la incorporació de laboratoris privats per a la realització de proves de detecció de la Covid-19.

Així, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la roda de premsa diària per a informar de l’evolució de la pandèmia, ha destacat sobre aquest tema que en la Comunitat Valenciana “anem a bon ritme” i que encara que no és “excessivament alt” sí que és l'”adequat” tenint en compte que les proves no es realitzen de manera massiva sinó només a persones simptomàtiques.

A més, ha assenyalat que gràcies a l’ordre que el Ministeri de Sanitat publica hui en el BOE perquè centres, serveis i establiments sanitaris de diagnòstic clínic de titularitat privada reforcen els circuits de diagnòstic públics el ritme es “incrementarà moltíssim”.

En aqueix sentit, ha assenyalat que els serveis jurídics de la Generalitat ja han començat a estudiar com es regula aqueixa relació amb els laboratoris privats que estableix l’ordre ministerial per a “ajudar-nos a fer més proves”.

No obstant això, ha aclarit que aqueixos laboratoris, encara que siguen d’Universitats o d’instituts d’investigació, han de comptar amb l’acreditació de l’Institut Carles III per a validar que reuneixen les garanties de qualitat requerides i a mesura que vagen obtenint aquesta certificació s’aniran incorporant perquè “els necessitem a tots”. “No és una nosa que posem les comunitats però cal cerciorar-se que estan preparats per a fer els test”, ha aclarit.

Barceló ha recordat que va haver-hi un moment en què es “va trencar” l’estoc amb l’empresa que facilitava els kits per a l’extracció de proves PCR i “va baixar el nivell”, però ara ja s’ha recuperat i es realitzen entre 1.400 i 1.700 diàries.

A més, fins ara també s’han realitzat ja un total de 3.625 test ràpids a professionals i en residències, encara que encara no disposen de dades desglossades perquè van començar a realitzar-se a la fi de la setmana passada i provenen tant dels 24 departaments com de laboratoris privats.

ELS NEGATIUS HAN DE REPETIR-SE

Sobre aquest tema, ha recordat que els test ràpids no es realitzen de manera massiva al personal asimptomàtic sinó a aquells professionals, sanitaris, sociosanitaris i de serveis essencials, així com a residents, que presenten símptomes durant sis o set dies. Si el resultat del test ràpid és positiu, es procedeix a l’aïllament del malalt però si dóna negatiu ha de confirmar-se amb una PCR, una prova d'”una fiabilitat altíssima”.

Barceló ha assenyalat que fins ara en la Comunitat els laboratoris privats que realitzaven proves tenien ja tenien l’obligació de comunicar els resultats a Salut Pública per a incloure’ls en les estadístiques oficials.

D’igual manera, ha explicat que les empreses que també realitzen test ràpids als treballadors, ja que poden començar a sentir els símptomes després de la seua reincorporació, hauran de traslladar els resultats a Salut Pública. Amb tot, ha insistit que els que presenten símptomes han de seguir aïllats a les seues cases i no poden traslladar-se de manera física als seus llocs de treball.

D’altra banda, ha explicat que serà el Ministeri de Sanitat el que s’encarregarà del dispositiu per a realitzar l’estudi nacional de seroprevalença del coronavirus i que encara desconeix quan començaran. Dels 60.000 test previstos, a la província de Castelló es realitzaran 1.000, a Alacant entre 1.400 i 1.600 i a València entre 2.200 i 2.300.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 16 =

bombers
Valencia activa