25n
25N
25N

La Comunitat necessita una inversió anual de 2.100 milions en infraestructures per a la dècada vinent, segons un informe

Experts adverteixen que la baixa nota en finançament, innovació i manteniment “redunda en una pèrdua progressiva de competitivitat”

La Comunitat necessita una inversió anual de 2.100 milions en infraestructures per a la dècada vinent, segons un informe
05/02/2020 -

La Comunitat Valenciana requereix per a la dècada vinent d’una inversió anual en infraestructures d’uns 2.100 milions d’euros, segons un informe sobre obres i serveis públics en 2019 realitzat per l’Associació d’Enginyers de Camins, Canals i Ports i de l’Enginyeria Civil, que aprova amb un 6,3 de mitjana al conjunt de les infraestructures de l’autonomia.

El document, sota el títol ‘Les Obres i Serveis Públics a examen. Espanya, Informe 2019’ s’ha presentat en el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports en la Comunitat Valenciana de la mà de Vicent Esteban i Aniceto Zaragoza, tots dos enginyers de Camins, segons ha informat la institució col·legial en un comunicat.

Els experts plantegen en l’informe un escenari de necessitats d’inversió per a la dècada vinent, que es tradueix en prop de 18.300 milions de mitjana anual per al conjunt de l’Estat, dels quals prop de 2.100 milions haurien de recalar per any en la Comunitat Valenciana.

D’aquests, 170 milions haurien de ser per a aeroports; 790 en carreteres; 420 en cicle de l’aigua; 435 en ferrocarrils; 235 en ports i 108 en transport públic urbà.

L’informe suposa una “avaluació exhaustiva” de les infraestructures en el conjunt de l’Estat a través de la valoració ponderada per part de l’Associació d’Enginyers de Camins, a més de 15 associacions professionals sectorials i la visió de més de 460 experts consultats.

L’anàlisi es divideix en sis àrees –aeroports, carreteres, ports, aigua, ferrocarrils i transport públic urbà–, en les quals cadascuna d’elles els especialistes consultats puntuen de l’1 al 10 la capacitat de les infraestructures, les seues prestacions, els models de finançament, la seua adaptació al futur, manteniment, seguretat, resiliència i innovació.

En matèria d’aeroports, les infraestructures valencianes obtenen bona nota en seguretat (8,2), però en finançament, adaptació al futur, manteniment i innovació “no passem del 5”, apunten des de l’Associació d’Enginyers de Camins.

En les infraestructures del cicle de l’aigua, la seguretat (7,1) i prestacions (7,6) aconsegueixen bona nota, però suspenen en finançament (4,3) i innovació (3,7). En l’apartat de carreteres, la puntuació és bona en capacitat (7,7), prestacions (7,0) i seguretat (6,8) però el suspens s’enceba en qüestions de finançament, adaptació, manteniment i innovació.

FERROCARRIL

L’avaluació en ferrocarrils és l’àrea millor parada, ja que tots els valors superen l’aprovat i alguns amb nota, com la seguretat (8,2). També obtenen bon resultat les infraestructures portuàries, on tornen a destacar la seguretat (8,0) i l’adaptació al futur (8,0). Finalment, quant al Transport Públic Urbà, s’aconsegueix l’aprovat excepte en innovació (4,8).

Tant Vicent Esteban com Aniceto Zaragoza han advertit en la presentació que s’han obtingut “valors molt justos tant en finançament (4,8), com en innovació (5,0) i manteniment (5,1), la qual cosa redunda en una pèrdua progressiva de competitivitat i lideratge en el pla internacional”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =